Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lontoo minibudjetilla

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 15. joulukuuta 2009

Lontoo minibudjetilla

Kävin elokuussa Lontoossa. Sain lentoliput naurettavan halvalla, ja aattelin ottaa siitä kaiken irti. Tarjosin Kalevan Peto-liitteeseen juttua siitä, miten halvalla Oulusta on mahdollista matkustaa Lontooseen ja takaisin. Haasteena oli siis viettää vajaa viikko Lontoossa mahdollisimman edullisesti. Omia shoppailuja ei budjettiin kuitenkaan laskettu, vaan pelkästään matkat, majoitus ja eväät.


Matkaan lähettiin tietty Ryanairilla, tai no ei varsinaisesti. Oikeasti matkaan lähdettiin VR:llä, kun siirtoautoakaan ei herunut. Matkattiin yöllä Oulusta Tampereelle, ja kun kyseessä oli minibudjetti, junassa nukuttiin tietty istumapaikoilla. Makuupaikat on sitä aivan turhaa vouhotusta, ja semmoisiin ei tuolla matkalla ollut varaa.

Mutta Tampereen lentoasemalle päästyämme matka jatkui siis Ryanairilla. Sain metsästettyä menopaluulennot kaheksalla eurolla per naama, joten se oli ihan mukava diili. Ryanair kun oli kyseessä, mukaan ei tietenkään otettu muuta kuin käsimatkatavarat, mutta se oli ihan riittävä noinkin lyhyelle matkalle.


Me lennettiin Tampereelta Bremeniin, ja siellä oli muistaakseni kymmenen tunnin vaihtoaika. Onneksi Bremenin lentokenttä sijaitsee vaan muutaman kilometrin päässä Bremenin keskustasta, niin päästiin aika helposti sitten paikallisjunalla/raitiovaunulla/mikälie keskustaan. Siellä sitten tsuumailtiin päivä, ja se oli lämmin päivä se.

Bremenissä kateltiin tuulimyllyjä, tuli jotenki kunnon perisaksalainen fiilis.

Sitten kun päästiin Lontooseen, hypättiin halvimpaan mahdolliseen Stanstead-London City-kuljetukseen, joksi osoittautui EasyBus. Ite en varmasti toista kertaa kyseiseen onnikkaan hyppää, oli sen verran pitkä ja mutkainen matka. Mutta tulipahan kokeiltua, muistaakseni kuutisen puntaa makso yks suunta.

Hostellin kans meinas käyä vähän kettanasti, nimittäin pari päivää ennen ku oltiin lähössä, meille lähetettiin viestiä, että ko. hostelli on kiinni just sen viikon, ko me oltais sinne menty. Kauhian paniikin vallassa sitte koitettiin löytää tilalle joku vaan hostelli, ja onneksi löydettiinki, vaikka varoitusaika oli mitä oli. Dover Castle Hostel and Bar sai meijän varauksen, ja no, kyseessä ei ollu mikään maailman paras hostelli, mutta kyllä siellä yöpyi. Eniten ehkä hajotti se Bar, koska öisin oli aikamoinen möly, varsinki ko meijän sängyt oli just ikkunan vieressä. Saatiin kuitenki nukuttua joka yö, joten se siitä.

Covent Garden oli ehottomasti yks Lontoon lemppareista!
Tower Bridge ja Thames.

Vanaha kaveri Ben.
Thames ja London Eye.


Lontoossa oli todella helppoa viettää vajaa viikko minibudjetilla. Erityisesti meille sattu aivan loistava sää, eikä sateenvarjoa tarvittu kertaakaan! Monet museot olivat ilmaisia, ja esimerkiksi Buckinghamin palatsin vahdinvaihto oli yksi niistä perus turistinähtävyyksistä, joita sai töllistellä vaikka joka päivä.
Myös British Museumiin pääsi ilmaiseksi.
Covent Gardenin ohella Notting Hill Market oli yks mun lemppareja.
Vaikka minibudjetti ei venynyt sisälle asti menemiseen, oli tääki aika siistin näkönen!
Imperial War Museum oli kans ilmainen, ja erityisesti matkaseura oli siitä innoissaan.
Chinatownin supersöpöjä keksipaketteja!
Nautittiin myös katumuusikoiden tarjonnasta, erityisesti tää kaveri oli superlahjakas!
Kesäfiilistelyä Trafalgar Squarella
Ja kun Lontoon-osuus oli ohi, edessä oli taas vaihto Bremenin kautta. Tällä kertaa kymmenen tunnin odotusaika osui yölle, ja mehän odotettiin. Nukuttiin yö noilla penkeillä, ja se meni mukavasti.

Kalevan jutun voi käydä lukemassa täältä.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu