Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vuoden 2010 matkat: ROOMA

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 14. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 matkat: ROOMA


Koska vuosi on lopuillaan eikä yhtään matkaa ole enää tulossa, ajattelin tehä pientä koontia tämän vuoden matkoista. Enkä tietenkään malttanut säästellä niiden kuvien kanssa, joten tän ekan postauksen kohdalla ei puhuta kuin yhdestä, eli vuoden ensimmäisestä matkasta.

Ja sehän oli Roomaan!





Matkakohde: Rooma, Italia
Matka-aika: Tammikuu
Matkan kesto: 10 päivää
Matkaseura: Karim
Matkustusväline: Lentokone, Czech Airlines
Muut kohteet: Praha, Pompeiji, Napoli, Vatikaani
Matkareitti: Helsinki-Praha-Rooma
Aiemmat käyntikerrat 
kohteessa: 0
Aiemmat käyntikerrat muissa 
kohteissa: Praha 2




Pompeii
Matkan plussat: Pääsi näkemään monta paikkaa samalla kertaa, sillä kymmenen päivän Roomassa oleskelu antoi mahdollisuuden matkustaa myös maan sisällä. Siinä ajassa kaupungin ehti koluta melko hyvin, ja saada myös "omia huudeja". Hienoa oli myös se, että jos jonain päivänä ei jaksanutkaan tehdä suunniteltua juttua tai vaikka sää oli huono, pysty joustamaan ja menemään vaikka sitten, kun keli oli parempi.
Piazza del Popolo

Turistikuva, osa 1

Välillä oli myös vähän booring
Matkan miinukset: Todella huono aika, sillä tammikuu ei ole mikään turistikausi ja siellä on rauhallista (plussaa!), siihen on syy. Ja se on sää. Melkein joka päivä satoi, paitsi tietty silloin viimeisenä päivänä kun oltiin jo kierretty litimärkinä Colosseumilla, kastuttu Piazza Venezialla ja juoksenneltu märillä tossuilla pitkin Via del Corsoa (minne Karim ei aikonut palata enää koskaan), aurinko alkoi paistaa! Osa sadepäivistä vietettiin siis tekemistä keksien hotellilla. Ja mainittakoon vielä se, että Rooma on ihan törkeä turistikaupunki, ja kaupunkilaisten suhtautuminen turisteihin on sen mukaista.

Esteettömyyttä Pompeijilaisittain
Napolin vesisade
Matkan kohokohdat: Paavin näkeminen (:D), Porta Portese (riippumatta siitä miten kovasti matkaopas sitä dissasi) ja gelato

Papa!
Loma Roomassa!

Matkasta aiheutuneet päästöt (per hlö):  479,98 kiloa hiilidioksidipäästöjä (koostuu meno-paluulennoista Helsinki-Praha (242,87kg) sekä Rooma-Praha (237,11kg) -välillä)


Vatikaani
Vatikaania lissää

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

16. joulukuuta 2010 klo 15.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niiiin makeita kuvia!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu