Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissuton syksy

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 1. marraskuuta 2011

Reissuton syksy

Key West, kesäkuu
 Jostain syystä aina syksyn tullessa huomaan, että mulla ei oo yhtään lentoa varattuna minnekään, ja kaikki matkasuunnitelmat häämöttää jossain puolen vuoden päässä. Nyt kävi taas niin. Mää en tykkää matkustaa paikkoihin, missä on talvi. Kaupungeista ei saa kauheesti irti, kun ei jaksa kierrellä kylmässä säässä muutamaa tuntia kauempaa. Toki talvella vois matkustaa semmoisiin paikkoihin missä on kesä, mutta ei meikän pikkubudjetilla (tai ei ainakaan, jos haluaa tehdä kahdeksan pientä ja yhden ison reissun vuodessa).

Köpiksessä pääsiäisenä 2010 sormet kohmeessa ja nenä punaisena vannoin, etten matkusta lomalle enää mihinkään pohjoismaiden tai baltian ulkopuolelle, missä on alle 20 astetta lämmintä. Ja se päätös on pitänyt. Siinä on vaan se harmillinen toinen puoli, että pitkään aikaan ei tule lähdettyä yhtään mihinkään.

Nämä synkimmät ja pisimmät kuukaudet mennee siis tuttuun tyyliin kotioloissa. Voi keskittyä treenaamiseen, mummoiluun, sisustusjuttuihin ja muuhun. Ja haaveilla samalla niistä kevään ja kesän ja syksyn reissuista, jotka ovat tulossa sitten joskus puolen vuoden päästä.

Bybloksen satama, elokuu
Haaveilla onneksi saa, ja sitä mää oonki tehny. Huono puoli vaan on se, että välillä uppoaa niin tiukasti haavemaailmaan eikä muista, että sinne seuraavaan reissuun onkin se pitkä puoli vuotta edessä, tai että seuraavalle road tripille on mahdollista lähteä vasta puolentoista vuoden päästä. Lauantaiaamuna masensi niin, että nousin sängystä vasta kahdelta, kun yleensä pomppaan ylös viikonloppuaamuisinkin jo siinä kympin pintaan. Ei vaan huvittanut. Mitä tällä kaupungilla, tällä maalla ja sillä päivällä oli muka mulle tarjottavana? Ei yhtään mitään, tai siltä se ainakin tuntui.

Reissuttomuusmasennus ei onneksi kestänyt sitä yhtä aamupäivää pidempään. Haaveilu ei kuitenkaan loppunu siihen. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, oon puuhaamassa meille Karimin hiihtolomalle reissua Belgia-Hollanti-Saksa-Liettua-akselille. Melkein kaikki majoitukset on jo varattu, vielä kun ostaisi lennot. Sitten vasta reissu on satavarma!

Los Angeles, heinäkuu
Helmi-maaliskuulle on suunnitteilla myös yksi toinen reissu, mutta sekin on varmaa vasta kun on lentoliput kourassa. Majoituspaikkoja oon Pariisista koittanut jo katsella varovaisesti, mutta katotaan nyt, miten sen kanssa käy.

Reilisuunnitelmat on edelleen kovassa vauhdissa, ja ollaan saatu maalistaa supistettua noin puoleen alkuperäisestä. Siellä on edelleen ne paikat, missä ehottomasti haluttiin käydä, mutta aika paljon kyllä piti karsia. Jääpähän jotakin seuraavalle kerralle, jos meikä joskus saa jonku hetkellisen mielenhäiriön ja ostan kalliin aikuisten reililipun. (Tähän väliin lienee sopivaa ihmetellä, miten helkkarissa se aikuisten reililippu voi maksaa YLI PUOLET nuorten reililipusta?! Eikö se yleensä oo menny niin, että vanhukset maksaa tuplahinnan, ei sen enempää?)

Ja sitten on se road trip... Haaveissa kesälle 2013, saa nyt nähdä, lähteekö kaverit messiin!

Meneekö teillä reissaaminen sykleissä, vai ootteko aina tien päällä?

Kuvituksena viime reissukauden lempparikuvia!

Tunnisteet:

5 kommenttia:

1. marraskuuta 2011 klo 22.05 , Blogger Anni kirjoitti...

Vinkkaapa hyviä majoitusvaihtoehtoja Pariisista!?

 
2. marraskuuta 2011 klo 17.49 , Blogger Inka kirjoitti...

Noko en oikeen tiijä! Oon ollu siellä ite melkein kymmenen vuotta sitten joten en oo mikään ekspertti mitä tulee Pariisiin. Mut oot ite katellu Hostelworldin ja Bedandbreakfastworldin niitä mitkä on saanu parhaimmat prosentit, joten uskon et niistä löytyy hyviä!

 
6. marraskuuta 2011 klo 14.33 , Blogger the fabulous life of terhi kirjoitti...

Pariisissa oli sairaan mukava hostelli nimeltänsä "Absolute hostel" tjsp, siellä oli isossa dormissa 26e/yö ja aamupala kuulu hintaan. Pariisin hostellit on aika kalliita kaikki, ainaki omien kokemusten mukaan, ja tää oli miellyttävällä alueella & aika "halpa".

Myöhemmin siirryin semmoseen vähän epäilyttävämpään vaihtoehtoon, se oli metropysäkkien Bonne Nouvelle & Grands Boulevards välillä jossaki. Siellä makso dormissa 18e/yö, eli SAIRAAN halpa. Siihen kuulu kans semmonen rupunen aamupala, suihkukäynti makso 2e lisäksi. (mut eihän sielä tarvi koko aikaa läträtäkään, joten makes sense)

Hostellia piti jotku ukkelit, vain käteinen kävi maksuksi, passeja ei kyselty. :D ("voit kutsua mua daddyks", sano toinen ukkeli :D mukava mesta kuitenkin eikä mitään seksuaalista häirintää :D) oleiluni aikana siellä oli vaan muutama ilmeisesti pidempiaikainen asukas, ne hostellia pitävät miehetkään ei useimmiten olleet paikalla. en muista ees mistä löysin tän, mut jos ei hostellilla aio paljon aikaansa viettää ni tää on ihan hyvä vaihtoehto - ja varsinki ihan keskellä pariisia. se on siinä "mäkkärin" lähellä, ööh.. tuota, voin kertua tarkempia koodeja jos joku haluaa :D se ei pidä itestään MITÄÄN meteliä että turha mennä haahuileen sinne kokeileen onneaan. ei tuu löytyyn tuurilla :D

olikohan mulla muuta asiaa...

niin, meikä on aatellu selättää talven ja matkustaa sinnillä euroopan kohteisiin pakkasesta huolimatta. viime vuonna joulun alla pyörin pariisissa ja voi helvetti sentään - olihan se jotaki täysin eri tavalla henkeä salpaavaa ku joku oulun "joulukatu". siellä tuntu talviki kivemmalta, hehkuviiniä kaduilla juodessa, posket punottaen.

 
6. marraskuuta 2011 klo 22.33 , Blogger Inka kirjoitti...

Go Terhi! Joo ei oikeen noi rotuaarin tiernatähet lämmitä, varsinkaan ko niitä ei tänä vuonna laiteta ollenkaan!

Vois kyllä lähtä jo johonki! Ehkä se Karim pääsee johonki vaihtoon ni voin lähtä sen mukkaan...

 
7. marraskuuta 2011 klo 23.30 , Blogger the fabulous life of terhi kirjoitti...

no, onneksi rotuaarilla lämmittää naisia mukiloiva vihainen äijä :D i <3 oulu!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu