Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hostellijuttuja

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

torstai 28. tammikuuta 2010

Hostellijuttuja

Matkoilla oma jännitysmomenttinsa sillä, mimmoinen varattu hostelli/hotelli on. Mulle on tullu kohdalle muutamia aika karseita mestoja (bed bugseja ei kuitenkaa oo näkyny, vielä), ja muutama loisto. Ajattelinki tässä torstai-iltapäivän kunniaksi listailla vähän, mimmosissa paikoissa sitä on tullukaan yövyttyä. Otetaan tähän siis ne hirveimmät ja parhaimmat.

Parhaat:

Crib 15, Praha

Kuva Hostelworld

Vietettiin yks yö Crib 15-hostellissa ku oltiin menossa Roomaan ja meillä oli seittemäntoista tunnin vaihto Prahassa. Hostelli oli lähellä metroasemaa, ja kävelymatkan päässä keskustasta. Oltiin todella yllättyneitä siitä, miten siisti hostelli oli hintaan nähden. Ja se jaettu kylpyhuone tarkoitti siis sitä, että jokaisella huoneella oli oma kylppäri ja vessa, mikä oli aivan superluksusta!

Hostelli maksoi muistaakseni 5-6 euroa yö per laaki, siihen tuli vielä lisäksi euron verran jotain kaupungin veroja. Tiijä sitte että oliko ne sen respapojan taskuun, mutta ei sen väliä, sillä kyllä sen euron makso ihan mielellään noin loistavasta majoituksesta! Aamiainen ei kyllä kuulunu hintaan, mutta me lähettiin sieltä muutenkin niin aikasin, että ei oltais edes ehitty siihen.

Greg and Tom, Krakova

Kuva Hostelworld

Olin ekaa kertaa (toivottavasti ei viimistä!) reilaamassa, ja toinen kohdekaupunki oli Krakova. Hostelli oli aivan loiistava! Hintaluokka oli saman tasoista ko edellä mainitussa, tämä kuitenki sisälsi aamiaisen, joka oli ihan perus hostelliaamiainen (leipää, juustoa, makkaraa, muroja), mutta maittava!

Huoneet oli tosi siistejä, sijainti oli aivan rautatieaseman vieressä joten meikäläisenki suunnistustaidoilla sinne oli mahdollista löytää. Tää on kyllä semmonen hostelli, että jos joskus vielä meen Krakovaan, niin ei puhettakaan mistään muusta ku tästä! Ja kaikki muutki on mun kans sitä mieltä, sillä Greg'n'Tom on yks Hostelworldin parhaita hostelleja ollu jo vuosikaudet.


Ja sitte niihin karseimpiin

Dover Castle Hostel and Bar, Lontoo

Viime kesän Lontoon-reissulla yövyttiin Dover Castle Hostel and Barissa. Valinnanvaraa ei juuri ollu, sillä päivää ennen ko oltiin lähössä reissuun, yli kuukausi aikaisemmin varattu hostelli ilmoittikin olevansa kiinni juuri sinä aikana, ko meidän oli tarkoitus mennä sinne. Pylly ko en muista sen hostellin nimeä nyt! Tulee sitten kun se palautuu mieleen.

Mutta tosiaan, huoneet oli ihan ok siistejä, me kuitenki nukuttiin yläpedeillä. Huono juttu oli se, että sängylle kiipeäminen vaati valtavaa akrobatiaa, sillä tikkaita (toisin ko kuva antaa ymmärtää) ei ollut. Sängyt natisi tosi paljon, mistä ei mulle kyllä periaatteessa aiheutunu mitään häiriötä, ku nukun niin sikeästi, mutta alapuolella oleva kaveri (ja muut huoneessa olijat) saivat varmaan mukavat herätykset siitä ko meikäläinen näki jotaki superjännää unta ja pyörintä oli sitte sen mukainen!

Parasta oli kuitenki se, että ku oltiin lähössä ja meijän piti viiä lakanat respaan, lakanoiden alta paljastui jotain tummanharmaata hiuksen, ja minkä ties muun karvan, sisältämää mössöä, josta irtoili paloja, se oli ilmeisesti jonain päivänä ollu valkoinen peitto, mutta sillä hetkellä se oli kyllä jotain aivan muuta. Ja joltai vanhalta hollantilaiselta papalta, joka säilytti matkalaukkuaan lattialla sängyn alla, oli hiiri mussuttanu suklaat parempiin suihin.

Hyvä juttu oli kuitenki aamiainen, joka oli kaks paahtoleipää, hilloa ja muroja. Sillä sai mukavasti päivän käyntiin siihen saakka, kunnes kohdalle osui jotain täyttävämpää.

Mutta periaatteessa eipä tuo niin paha ollu. Akrobatia teki hyvää keholle, sänkyjen nitinä ei häirinny mun nukkumista, eikä se hiiri ollu mun laukussa, ja ällöttävät peitotki paljastu vasta sitte, ko niissä ei tarvinnu enää nukkua. Ei se NIIN paha ollu mutta en välttis menis uudestaan, ehkä johonki toiseen paikkaan missä nuo samat jutut sitte paljastuu mutta onpahan yllätyksenä.

Ja hinta! Tuo oli halvimmasta päästä mitä löyty enää sillä varoitusajalla, muistaakseni jotai kymmenen puntaa per yö per naama. Sopi budjettiin joten ei voi valittaa!Koitin ettiä jotain muitaki karseita, mutta eipä niitä oikein oo! Toistaseksi oon välttyny torakoilta, hämähäkeiltä ja muilta ällötyksiltä. Lupaan ehottomasti kuitenki kertoa heti, ku jotain semmosta tulee vastaan. Toivottavasti tästä on joskus hyötyä jolleki, ja jos ei oo, ni ainaki mulle!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu