Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Beirutin parhaat markkinat

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

torstai 20. tammikuuta 2011

Beirutin parhaat markkinatLueskelin tuossa World Travel Guiden juttuja Beirutista, ja mua alkoi väkisinkin naurattaa, kun luin matkavinkkejä. Okei, naurattaa ei ehkä ole se oikea sana, mutta kuvaa hyvin sitä, miten yltiövaarallisiksi jenkit kuvittelevat arabimaat. Jutussa siis sanotaan, että alueita, joissa on palestiinalaisten pakolaisleirejä, tulee välttää. Syynä tähän on ilmeisesti turvallisuusriski.

Ylläolevat kuvat on otettu palestiinalaisten pakolaisleiriltä Sabrasta, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Karimin mummolasta. Sabra ei ole mikä tahansa pakolaisleiri, vaan siellä käydään Beirutin parhaat markkinat. Hedelmät, vihannekset, vaatteet, (väärennetyt) leffat ja musiikit, kaikki ne myydän Sabrassa. Me käytiin ostamassa hedelmiä, ja kyllä maistuivat.

Vaikka Sabra olikin hieman likainen ja pahan hajuinen, eikä Karimin sukulaiset olis edes halunneet mun näkevän sitä, oon tosi iloinen että käytiin siellä, useaankin otteeseen. Ensinnäkin sen vuoksi, että näin millaisia pakolaisleirit voivat olla, toiseksi sen vuoksi että parhaat markkinat on aina parhaat markkinat.

Ja voin kertoa, että tunsin oloni täysin turvalliseksi Sabrassa.


Translation: When I was in Beirut, we went to the Palestinian refugee camp Sabra, just a few blocks from Karim's grandmothers house. That is the best marketplace in the city, no matter what World Travel Guide advices.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu