Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hyvä ruoka, parempi mieli

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hyvä ruoka, parempi mieli


Ruokajuttuja taas! Vedettin maanantaina nimittäin nassuun semmoinen herkkuateria, että oksat pois! Tylsää maanantaita piristämään lautaselle eksyi herkullisia jauhelihapihvejä, kukkakaalimuusia, gratinoitua parsakaalta sekä tietenkin salaattia! En tiijä mitään mikä piristäis päivää paremmin kuin herkkuruokahetki. Sen kunniaksi ajattelinkin jakaa teille tämän annoksen reseptit, jotta voitte piristää päivää ku päivää!

Herkkujauhelihapihvit
400g luomujauhelihaa
2 vapaan kanan munaa (tai luomumunia, jos manesta riittää)
2 pientä sipulia
100g juustoraastetta
2tl mustapippuria
2tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihvit, paista pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta ja varo, etteivät pihvit katoa hetkessä parempiin suihin.

Kukkakaalimuusi
1 kukkakaali
kermaa
voita
suolaa

Höyrytä kukkakaalit höyrykattilassa, kun ne ovat riittävän pehmeitä (ei liian) muusaa vaikkapa sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon voita ja kermaa niin, että koostumus miellyttää. Lisää lopuksi suola oman maun mukaan.

Gratinoitua parsakaalta
parsakaalta
juustoa
suolaa

Leikkaa parsakaali vähän pienempiin osiin ja iske ne uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa oman maun mukaan, juustoa päälle ja uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto on sulanut.

Nam tulipa näläkä!

Tunnisteet:

2 kommenttia:

28. maaliskuuta 2012 klo 23.05 , Blogger Herra Sulhanen kirjoitti...

Karppiruokaa - aah!

 
29. maaliskuuta 2012 klo 13.59 , Blogger Inka kirjoitti...

Herra Sulhanen, aivan! Vaikka se karppisapuska tuntuu olevan enemmän kirosana nykyään, ei maha (heh heh) mittään että se on niin hyvää! :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu