Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Onko lentoyhtiöllä väliä?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Onko lentoyhtiöllä väliä?

Mua kiinnostaa aina kovasti, että millä lentoyhtiöllä ihmiset matkustavat mihinkin. Omalla kohdallani en oo kauheesti matkustellu eri lentoyhtiöillä, sillä reissaan pääasiassa Euroopassa ja täällä tuppaan valita aina ne samat ja tutut lentoyhtiöt. Suosin pääasiassa tietty halpalentoyhtiöitä, mutta oon huomannu viime aikoina tulleeni vanahemmaksi ja sitä kautta mukavuudenhaluisemmaksi, ja valitsen tätänykyä entistä useammin täyden palvelun lentoyhtiön. Tai no who am I kidding, valitsen lentoyhtiön melkein aina hinnan perusteella.

Selvästi eniten lennän norjalaisella ja SASsilla. Norskilla on edullisimman hinnat, mutta myös se ongelma että se lentää Helsingistä, joten sinne pitäisi aina jotenkin itsensä saada. SAS on toki vähän kalliimpi, mutta niillä on aina sillon aika hyviä tarjouksia ja kaikkein parasta on se, että se lentää suoraan Oulunsalon lentokentältä. Joten vaikka sillä lentäessä pitää tehdä välilasku Köpiksessä tai Tukholmassa, tuntuu se ihan eriltä kuin että pitäisi ottaa ensin kotimaan lento Helsinkiin ja sieltä sitten aloittaa vasta se varsinainen matka.

Laskeskelin eilen vähän että millä kaikilla lentoyhtiöillä oon lentäny ja aika lyhyeltä näytti lista:18 lentoyhtiötä, joista kahta ei enää edes ole olemassa. Toisaalta miksi vaihtaa hyvää, jos on kerran semmoisen löytänyt? Eikä meillä suomalaisilla ole mitenkään loputtomasti edes vaihtoehtoja.

Kaikkein parhaimman lentokokemuksen noista yhtiöistä on mulle tarjonnut Virgin Atlantic, millä lennettiin se ihka ensimmäinen reissu jenkkeihin. Yhtiö ylibuukkasi koneensa, siirsi meidät seuraavan päivän lennolle, maksoi hotellin, kahdet sapuskat ja vielä korvauksia 600 euroa nuppia kohti. What not to like? Hyvän kokemuksen puolesta puhui myös sapuska, jota oli tarjolla kolmea eri sorttia mistä sai valita mieluisensa, hyvät leffat ja hyvä äänentoista (esimerkiksi Finskillä Nykin -lennolla äänentoisto oli ihan hirveää kuraa).

Ikävä sanoa, mutta huonoimmista lentokokemuksista taas on vastannut Finnair: ynseää palvelua sekä lentokentällä että lentokoneessa, säälittävän surkeat sapuskat ja onpas yhtiö ollut vielä useampaan otteeseen myöhässä.

Tosin halpalentoyhtiöt on sitten asia erikseen, mutta oon ostanu esimerkiksi Ryanairilta joskus lennon yhdellä eurolla, joten sen hintainen piletti taskussa ei tule mielen viereenkään valitaa, yhtään mistään.

Mutta jos matkustamiseen olisi rahaa loputtomasti, tuskin lentelisin halpalentoyhtiöillä. Valkkaisin niitä perushyviä eurooppalaisia lentoyhtiöitä, kuten KLM:n ja Lufthansan, millä ruokaa tulee eikä matkalaukkujen kanssa tarvitse koskaan säätää. Ja jenkkehin lentäisin aina Virgin Atlanticilla.

Toistaiseksi kuitenkin mennään sillä millä sattuu olemaan paras tarjous.

Mitkä on teidän suokkariyhtiöt? Vai onko tää niin turha aihe ettette kiinnitä mitään huomiota siihen millä yhtiöllä lennätte, kunhan vaan pääsette perille?

Tunnisteet: ,

18 kommenttia:

27. tammikuuta 2013 klo 10.54 , Blogger Ninni kirjoitti...

Me lennettiin jenkkeihin ja takasin Continental Airlinesilla ja mulle jäi tosi hyvä kuva siitä! Hyvä palvelu, tasainen kyyti kumpaankin suuntaan vaikka menomatkalla jouduttiin väistämään hurrikaania ja lentämään jostain Grönlannin yltä :D :D tietysti mun pisteet saa jo sillä, että koko matkan sai juoda ILMAISTA COCA-COLA LIGHTIA, että sillee...
Me lennettiin sinnepäin Ruotsin kautta ja takasin tultiin Brysselin kautta. Lennot taisi olla vajaa 600 edestakaisin, oltais saatu varmasti halvemmalla mutta varattiin aika myöhään koska piti sovitella kolmen ihmisen aikatauluja. Varattiin muistaakseni heinäkuussa ja elokuun lopussa lähdettiin.

 
27. tammikuuta 2013 klo 12.04 , Blogger Laura kirjoitti...

Me mentiin toissa vuonna Karibialle Chicagon ja Miamin kautta American Airlinesilla, mikä oli kyllä miellyttävä kokemus! Ystävällinen palvelu, hyvää ruokaa, rajatomat juomatilaukset... ja paluumatkalla Miami-Chicago väli päästiin lentämään upgreidattuina ykkösluokkaan, kun economy-istuimet oli ylibuukattu. Voi harmi! ;)

Mieleenpainuvin letomatka on silti tainut olla Curacaon ja Bonairen välinen vartin lento paikallisella propellikoneella. Yhtiö taisi olla Insel Air, joka lentää vain Karibianmeren saarien välisiä lyhyitä lentoja, ja parempi niin... :D Paluumatkalla Curacaolle selvisi lentokentällä, että sellaista lentoa, jolle olimme ostaneet liput, ei ollut edes olemassa! :D Yllätys oli aika suuri, kun seistiin siellä ehkä sen maailmankolkan säälittävimmällä "lentokentällä" ja saatiin kuulla, että saadaan stand by -paikat seuraavalle oikealle lennolle, joka lähtis kolmen tunnin päästä... noh, eihän me sille lennolle pästy, kun kaikki matkustajat saapuivat eikä yhtään tyhjää paikkaa jäänyt. Odotettiin sitten seuraavaa konetta, ja vielä sitä seuraavaa, johon sitten päästiin. Mahtavat 7h tuli vietettyä Bonairen lentokentällä! Hyvitykseksi tästä kaikesta saatiin siis 7 dollarin arvoiset ruokakupongit lentokenttä"ravintolaan", jonka tarjoilut ei yltäneet kyllä edes perinteisen suomalaisen lippakioskin tasolle. Oi muistoja! :D

 
27. tammikuuta 2013 klo 12.52 , Blogger Inka kirjoitti...

En oo kuullukkaan tommosesta ko Continental Airlines, pitääpä tsekata! Ja nuo ilmaiset limonaadit on kyllä ainaisia ilon aiheita lentokoneessa. :D Aika hyvän diilin saitte kuitenkin, vaikka noin myöhään varasitte.

 
27. tammikuuta 2013 klo 12.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oma suosikki on Etihad Airways, jolla lensin Abu Dhabi-Kathmandu välin muutama vuosi sitten. Abu Dhabissa yllättivät päivittämällä mut bisnesluokkaan, joka oli kyseisenä vuonna valittu maailman parhaaksi. Mikäs siinä oli budjettimatkaillessa kun lemot puristi mehua tuoreista appelsiineista aina lasin kerralla tilauksen mukaan ja kolmen ruokalajin illallinen syötiin posliinilautasilta. :D

Toisaalta taas huonoin lentokokemus on Lauran kehumalta American Airlinesilta, jolla lennettiin New York-New Orleans väli kenties maailman pienimmällä purkilla. Jopa mulla osui polvet edessä olevaan penkkiin ja oon sentäs tämmönen 155cm pitkä. Oli siinä paikallisilla "vähän isommilla" matkustajilla tuskaa mahtua penkkeihinsä. Tarjoiluina saatiin koko matkan aikana tasan vettä, pähkinäpussi (jossa oli sisällä 5kpl pähkinöitä) sekä kaks keksiä.

-Johanna

 
27. tammikuuta 2013 klo 12.54 , Blogger Inka kirjoitti...

Ei vitsi kun tuo uprgeidaus sattuis joskus omalle kohalle niin olispa makija!

Hah mikä tuuri teillä kävi, miten voi ees olla mahollista ostaa lippuja semmoselle yhtiölle mitä ei oo olemassa? Tai no, eipä ne nettihuijaukset niin harvinaisia oo. Mahtavaa kuitenki että pääsitte jatkaan matkaa, tosin aika nihkiänoloiset hyvitykset oli.

 
27. tammikuuta 2013 klo 12.57 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo oon ymmärtäny että nuo Lähi-idän lentoyhtiöt on aika hyviä, tosin libanonilainen MEA ei kyllä ollu mitenkään älyttömän mahtava. Että täsä ootellesa millon iteki pääsis ilimaseksi bisnesluokkaan!! Varmasti olis meleko makija!

Aika jännä että jenkeissä lennetään mitään väliä millään pikkupurkilla, kun sitä porukkaa on niin valtavasti, että luulis tunkua olevan. Ja aika ylläri nuo AA:n tarjoilut, olisin jotenkin kuvitellu että niillä laitettas pöytä koreaksi, tai että olis edes jotain muuta kuin snackseja tuonkin mittaisella lennolla!

Kiitti vinkistä, tietääpähän olla ottamatta AA:n jenkkien sisäisiä lentoja.

 
27. tammikuuta 2013 klo 13.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun parhain kokemus on ollut Istanbul-Bangkok-välillä Turkish Airlinella. Lennot oli halvat, palvelu ystävällistä, hyvät ruuat, tosi hyvät penkit missä pysty nukkumaan, lämmin peitto ja kaikki uudet tv-sarjat valittavissa. Matka meni lepposasti eikä voinu uskoo, että oli budjettimatkalla :)

 
27. tammikuuta 2013 klo 13.59 , Blogger Laura kirjoitti...

Ne selittivät siellä, että netistä varatessa siellä on täytynyt olla jokin bugi, joka on antanut varata lennot sellaisella kellonajalla, jota ei ole... en tiiä. Jännä juttu kumminkin, koska kyseisen firman sivut on siis kuitenkin ihan ok (on siis paljon pahempiinkin törmännyt), eikä lentoyhtiö siis muutenkaan ole millään mustalla listalla. Mutta sattuuhan niitä!

Harmi, että Jenkkien sisäiset AA:n lennot on olleet pettymys! Toki munkin kokemus perustuu vain yhteen kertaan, ja kyseessä on mannerten väliset lennot... Ja tuo alempana mainittu Etihad on muuten kans hyvä. Hauska lukea, että näitä upgreidauksia näyttää sattuvan ihan yleisestikin! :)

 
27. tammikuuta 2013 klo 18.14 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo oon kuullu kans muualta hyviä kokemuksia Turkish Airlinesista! Pittääpä koklata sitä viimeistään ens Libanonin reissulla, kuulostaa niin hyvältä. :)

 
27. tammikuuta 2013 klo 18.15 , Blogger Inka kirjoitti...

Äh, sais sattua meikäläisenki kohalle noita upgreidauksia.. Peukut vaan pystyyn ens lennon kohalla!

 
27. tammikuuta 2013 klo 19.16 , Blogger Ninni kirjoitti...

P väitti että se on nykysin United Airlines, että viime vuonna olis nimi vaihtunut ? En oo niin seurannut noita lentoyhtiöiden juttuja, joten tuotaaa...kandee tarkistaa asia vielä :D

 
27. tammikuuta 2013 klo 21.00 , Blogger Inka kirjoitti...

Okei, se United on ainakin nimenä tuttu jo...

 
27. tammikuuta 2013 klo 21.55 , Blogger Eveliina kirjoitti...

Mun parhaat lentokokemukset on olleet British Airwaysilla, Air Berlinillä ja American Airlinesillä. Tosin AA:lla oon lentänyt lähinnä bisnesluokassa (niillä standby-lipuilla), joten kokemukset ovat olleet helpommin vähän normia parempia... Viime kesänä työntekijät ihastuivat meihin niin paljon että antoivat hotellikupongin ja shampanjapullon häälahjaksi! Nyt AA:lla menee tosi huonosti, valtio yrittää vissiin pelastaa yhtiön mut saas nähdä, ei varmaan hirveesti kannata odottaa hyviä sapuskoita yms.... Kammottavin kokemus on ollut Corendon Airlines!! Työntekijät ei osanneet ees mehua kaataa, olin ihan hämilläni niitte törpöstä käytöksestä ja yleisestä kaaoksesta koko lennolla Turkkiin.. ja oon sentään lentänyt tosi monella kaoottisella lattari-lennolla....

 
28. tammikuuta 2013 klo 10.27 , Blogger Inka kirjoitti...

Ihanaa että jopa lentokonehenkilökunta ojenteli teille häälahjoja, mahtavaa! Kai piditte hirvittävää meteliä häistä ja lahjan saaminen oli ihan tarkoituksenmukaista? :D

 
28. tammikuuta 2013 klo 11.45 , Blogger Laura kirjoitti...

Voi vide, täytyy kyllä sanoa että komppaan sun tekstiä ihan viimeistä piirtoa myöten. Mielelläni lentäisin vaan tietyilla yhtiöllä ja boikotoisin toisia mutta se hinta aina määrittää että mitkä lennot valkkaan. Ja Finnairilla olen ehdottomasti saanut huonointa palvelua. Ankeeta palvelua henkilökunnan puolelta ja lennot on yleensä aina myöhässä.
Norwegianista tykkään todella paljon, South African Airlines on myös ihan sairaan kiva (palvelu on niin ystävällistä). BA on aina vähän vaihteleva - joskus todella kiva ja joskus aika floppi!

 
28. tammikuuta 2013 klo 20.31 , Blogger Kea kirjoitti...

Olipa hyvä postaus tämä!

Mulle Alaska Airlines on aina tuttu ja turvallinen, sattuneesta syystä ihan kuin kotiin tulis. :) Varsinkin Alaskan sisäiset lennot on jotenkin niin rentoja ja kotikutoisia. Oon tykänny lentää mannertenvälisiä lentoja ensisijaisesti AA:lla, Deltalla, Lufthansalla ja KLM:llä. Aiemmin myös SAS:illa kun ne lensi oikeisiin paikkoihin - eli Seattleen. Finnair ei erityisesti miellytä, eikä varsinkaan Air France. Mut jos totta puhutaan niin ennemmin kuin tiettyjä yhtiöitä, vältän tiettyjä lentokenttiä kuten Heathrow, Charles de Gaulle, Wien, Varsova, JFK ja Atlanta... niistä ei oo kuin huonoja kokemuksia.

 
28. tammikuuta 2013 klo 22.39 , Blogger Inka kirjoitti...

Se on niin jännä kun toiset (eli yleensä ne jotka lentää vähemmän) on sitä mieltä että millään muulla yhtiöllä ei voi lentää kun Finnairilla, eivätkä millään tajua että se palvelun taso on oikeasti tosi huono. Tai sitten se on huono vaan meikäläisen kaltaisille minibudjettimatkalaisille.

Mulla on vaan hyviä kokemuksia BAsta, mutta tosin oon lentäny sillä vaan vissiin yhen lennon joten sattu vissiin hyvä säkä.

 
28. tammikuuta 2013 klo 22.41 , Blogger Inka kirjoitti...

Uu, Alaska Airlines kuulostaa tosi eksoottiselta! :) Mullaki on vähän sama tyyli tiettyjen kenttien kohdalla, että en menis mistään hinnasta. Ekana tullee mieleen Budapestin lentokenttä.. Wienin kentällä oon saanu superhuonoa palvelua, mutta niin vaan lennän sinne uudelleen taas toukokuussa.

Jännä muuten kun aattelin että tää on tämmönen tosi turha postaus niin onkin herättäny tosi paljon polemiikkia. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu