Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissuinspistä messuilta

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 22. tammikuuta 2013

Reissuinspistä messuilta

Ehdin neljän messupäivän aikana kiertää osastoja kerran jos toisenkin, ja siellä kävellessä ei millään voinu malttaa mieltään reissuhaaveiden suhteen. Vaikka ihmetyksekseni arabimaita ei juurikana ollut edustettuina, oli loput maapallosta aika hyvin tuoneet ständinsä messukeskukseen. Jos saa haaveilla (ja ainahan saa), niin voisin lähteä messujen innoittamana vaikkapa..

Kuva

Svalbardille ihastelemaan jäätiköitä ja tietty revontulia, kun ei niitä näissä kaupunkimaisemissa paljoa näy. Nyt erityisesti kun norski lentää Longyearbyeniin, vois olla fiksua ottaa onkeensa ja vierailla tuossa yhdessä maailman pohjoisimmista kolkista, kun se on vielä mahdollista. En nimittäin jaksa uskoa, että tämä reitti säilyy norskilla kovin montaa talvikautta.

Kuva

Tiibetiin ja Bhutaniin, jotka ovat molemmat valtioita, mihin ei ilmeisesti tällä hetkellä omatoimimatkaajia huolita. Onneksi on kuitenkin matkatoimistoja, joiden avulla näihinkin paikkoihin pääsee. Kävin messuilla kuuntelemassa Mandala Travelin esityksen aktiivisesta hitaasta matkailusta, ja olin myyty. Mikä olis sen mahtavampaa kuin päästä kuljeskelemaan pitkin Himalajan vuoristoa ja samalla vierailla muun muassa Tiibetissä ja Bhutanissa? En tosin uskalla edes vilkaista noiden reissujen hintoja...

Kuva

Kuubaan, minne mulla on ollu hirvittävä hinku päästä jo vaikka miten pitkään! Kävin ihastelemassa Kuuban ständin esitteitä ja erityisesti niissä näkyviä valokuvia. Mua kiehtoo valtavasti se, miten kommunismi siellä näkyy ja tietty myös kiinnostaa tietää, miten tavallinen turre pääsee käsiksi paikalliseen valuuttaan.

Kuten aikaisemmin sanoin, haaveilla saa. Mikään näistä reissuista tuskin tulee toteutumaan ainakaan tämän vuoden aikana, sillä isoille kaukomatkoille ei ole enää tilaa tämän vuoden reissukalenterissa. Noista ainoa edes vähän mahdollinen on Svalbard, mutta epäilen myös sitä melko vahvasti. En siis taida mennä näihin kohteisiin, enkä myöskään mene Liettuaan! Harmittaa todella paljon sillä innostuin reissusta ihan liian aikaisin, sillä mua ei oltu missään vaiheessa edes hyväksytty matkaan. Nyt sitten meni siinä paitsi se Liettuan -reissu, myös SM-kisat. No, ehkä ens vuonna!

Mites muut messukävijät, mitkä kohteet jäi päällimmäisinä mieleen?

Tunnisteet:

7 kommenttia:

22. tammikuuta 2013 klo 14.28 , Blogger Rimma kirjoitti...

Vitsi kun en itse päässyt käymään messuilla. Sekä Tiibet että Kuuba kiinnostaa myös meikäläistä, mutta ei omaankaan reissukalenteriin tälle vuodelle mahduu enää yhtään enempää matkoja :D Ens vuonna sitten!

 
22. tammikuuta 2013 klo 15.06 , Blogger Nana kirjoitti...

Videomatka Kuubaan: http://www.youtube.com/watch?v=r3ZnaLuqMCo :)

Tiibetistä jäi vähän mietittyttämään toi poliittinen status, luulin nimittäin että se kuuluisi virallisesti Kiinaan?

 
22. tammikuuta 2013 klo 16.14 , Blogger Inka kirjoitti...

Niinpä, pitää toivoa että ens vuonna(kin) tulee niitä upeita ja eksoottisia reissukohteita!

Messuilta olis varmasti irronnut hurjasti (ehkä liiankin paljon) inspistä maailmanympärysmatkaan, tosin tuossa teidän vaiheessa kun lennot on jo hankittu, olis semmonen ylimääränen ispis vaan saattanu sekoittaa jo tehtyjä suunnitelmia. :P

 
22. tammikuuta 2013 klo 16.16 , Blogger Inka kirjoitti...

Kiitti vinkistä, pitääpä kattoa (jos pystyn!).

Ja kyllä Tiibet tällä hetkellä on virallisesti osa Kiinaa. Valtio -sanan käyttö olikin pieni kannanotto, joskaan en ajatellut että sitä kukaan huomaisi. :)

 
22. tammikuuta 2013 klo 18.16 , Blogger Ulla kirjoitti...

Muakin kiinnostais Kuuba tosi paljon ja Tiibet kyllä myös. Mää en kerennyt kierrellä niin paljoa messuilla, et oisin ehtinyt löytää jotain tällasia paikkainspiroitumisia. Mut Lähi-Itä kiinnostaa mua jostain syystä kans tosi paljon.

 
22. tammikuuta 2013 klo 21.47 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo Lähi-itä on kyllä superkiinnostava, hyvässä ja pahassa! Mun kaikki viime aikojen lemppariromaanit on just arabinaisten elämästä kertovia, jotenkin niin kiehtovaa! Ja vitsit kun olisin joskus niin rohkea että uskaltaisin kysellä Karimin sukulaisnaisilta, voisinko kirjoittaa johonkin jutun heidän kokemuksistaan. On nimittäin semmoisia asioita, mitä ei suomalaiset koe.

 
22. tammikuuta 2013 klo 22.51 , Blogger Ulla kirjoitti...

Oispa kyllä tosi mielenkiintoista! Toivottavasti uskallat ja lupa heruu.

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu