Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Seminaarihaaveita maailmalta

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Seminaarihaaveita maailmalta

Suurmestari Hector Marano 9.Dan tsuumailee treenejä kesken Conventionilla järjestetyn IIC:n.

Vasemmalla IIC:n osallistujat Suurmestari Lanin opetuksessa, kuva maailmanliiton sivuilta. Oikealla meikäläinen (ja rusketus) valmiina yhteiskuvaan.


Hah, aika naseva otsikko sillä tuo seminaari -sana on kyllä niin epäkiinnostava ja varmaan koulussa olis tullu näpeille jos olisin laittanu sen johonki otsikkoon.. No, onneksi ne ajat on ohi.

Viime päivinä oon haaveillu seminaarireissusta, tarkemmin sanoen IIC -matkasta eli suomeksi kansainväliseen opettajaseminaariin osallistumisesta. Kyseessä on viikonlopun mittainen kurssi, mitä meidän maailmanliitto (International Taekwon-Do Federation) järjestää ympäri maailmaa. Oon elämässäni onnistunut osallistumaan kahdelle: kesäkuussa 2011 Oulussa ja syyskuussa 2011 Espanjan Benidormissa. Niissä seminaareissa on hienoa se, että siellä on tietysti lajin harrastajia ja ammattilaisia ympäri maailmaa, mutta koska kaikki on mustia vöitä, on joukossa hurjasti niin korkeita vöitä, että semmoisia ei Suomessa juuri koskaan näe. Lisäksi seminaareilla on opettamassa Suurmestareita, joten sieltä saatava tieto on semmoista, että sitä ei tartte juuri tarkistella.

Hah, tajusin muuten vasta just että kuulostaa varmaan melko huvittavalta asiaan vihkiytymättömälle, kun meikäläinen puhuu mestareista ja suurmestareista. No, niitä nimiä me käytetään, joten sillä mennään!

Suomen edustus Conventionilla oli aika pieni, tässä siitä vajaa puolet!

Meidän Suomen liiton puheenjohtaja ja Suurmestari Kim Ung Lan 9.Dan.


Oon koko kevään kyylänny maailmanliiton sivuilta IIC -kalenteria ja odotellut, että sinne ilmestyisi joku mahdollinen (eli Euroopassa sijaitseva) kohde. Viime kuussa seminaari järjestettiin Irlannissa, mutta huomasin sen sen verran myöhään että en ehtinyt alkaa järjestellä reissua. Nyt on tulossa seminaareja tällä viikolla Uudessa-Seelannissa, maaliskuussa New Yorkissa (mikä mahtava veruke matkustaa Nykkiin?! :D), huhtikuussa Kazakhstanissa, toukokuussa Uruguayssa, kesäkuussa Tokiossa, heinäkuussa Jamaicalla, syyskuussa Puolassa ja marraskuussa Belgiassa.

Haaveilin jo hetken että miten olis makijaa matkustaa Kazakhstaniin IIC:lle, kun siellä ei todennäköisesti ihan heti tuu käytyä. Mut tuo IIC julkaistiin vasta tässä kuussa, joten taitaa olla vähän liian myöhäistä meikäläisen budjetille. Toinen mikä houkutteli vähän oli Uruguayn Montevideossa järjestettävä toukokuun seminaari, sillä meidän seurasta on yks Maija muuttanu Uruguayhin (miten ihmeessä tuo sana taipuu Suomeksi!?) ja olis ollu hauska senkin vuoksi käydä siellä.

Mutta haaveet sikseen, sillä toistaiseksi noista ainoa realistinen on tuo syyskuun seminaari. Sinne on riittävän paljon aikaa vielä ja se on sen verran lähellä, että sinne sais lennotkin melko halvalla. Lisäksi majoitus on edullista ja Suomesta on varmasti lähdössä sinne muitakin joten se olis siinäkin mielessä melko kätevää.

Meidän kunnianhimoiset säästösuunnitelmat huomioiden tuo reissu voi olla aika kyseenalaista toteuttaa, mutta sieltä sais ainakin pitkäksi aikaa motivaatiota treenaamiseen, ja mikä parasta, saisin mun nykyiselle vyöarvolle kuuluvaa tietoa, jota muuten joutuu kaivamaan kivien ja kantojen alta. Ja onhan se aina upea kokemus päästä Suurmestarin treeneihin! Eli tää Puolan reissu taitaa nyt mennä harkintalistalle...

Onko teillä muilla tullu kierrettyä maailmaa opin perässä omakustanteisesti, vai onko kaikki omat reissut aina lomareissuja?

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu