Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kansainvälisiä vaatekappaleita

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kansainvälisiä vaatekappaleita

Vähän aikaa sitten oltiin kavereiden kesken istumassa iltaa, ja puhe kääntyi meidän vaatteisiin. Alettiin luetella, että mistä vaatteet oli ostettu. Mun vaatteet oli kaikki yhtä jenkkilästä hankittua paitaa lukuun ottamatta ostettu briteistä, Karimin vaatteet taas jenkeistä. Ystäväpariskunnan suomalaisen osapuolen vaatteet oli ostettu Sveitsistä ja sveitsiläisen osapuolen vaatteet Suomesta. Kellään ei siis ollu ehkä alusvaatteita lukuunottamatta yllään mitään kotimaasta ostettua.

Nyt kun mietin asiaa, niin ainakin puolet mun vaatekaapista on Suomen ulkopuolelta, ellei jopa enemmän. Vaikka yritän muka panostaa kotimaisten suunnittelijoiden laadukkaisiin tuotteisiin, niin todellisuudessa mulla ei oo varmaan yhtään muuta "kotimaista" vaatetta ku marimekkoa. Osa on tietty edelleen ite tehtyjä, mutta melkeinpä kaikki muut on sitten reissun päältä ostettuja. Tietysti Suomen korkea hintataso vaikuttaa siihen, mutta jotenkin sitä tulee hengailtua vaatekaupoissa enemmän muualla kuin tutuilla huudeilla. En edes muista millon olisin viimeksi käyny Oulussa vaatekaupassa... Vaikka tosissaan mitään eksoottistahan siinä ei enää ole, kun saman rättiketjut tuntuu löytyvän nykyään jo niin monesta maailman kolkasta.
Eli se ruoho tuntuu selkeästi olevan hurjasti vihreämpää siellä valtion rajojen toisella puolella. Onko muut huomanneet samaa?

Kuvissa Uniqlon herkkuja, joiden hankkimista Lontoosta saattaisin harkita jos uusien rileksien ostaminen ei olis just nyt ajankohtaista.

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

6. helmikuuta 2013 klo 18.04 , Blogger //aNNiKa kirjoitti...

Hauska juttu. Itsekin jo muutama vuosi ennen Suomesta muuttoa tein 90 % vaateostoksistani ulkomailla. Ihan se takia, että se oli paljon edullisempaa eikä tarvinnut kävellä niissä samoissa farkuissa ja topeissa kun muut puoli Helsinkiä :) Joskus rupeen miettimään, että mistä kaikkialta päällä olevat jutut on ja parhaimmillaan on tainnut olla kuudesta eri maasta hankittuja juttuja, jos tosiaan korut, laukun ja alusvaatteet ottaa huomioon. Suomalaista on vaan Fazerin sinisen kilot pehvassa ja sekin on kyseenalaista :)

Yleensä sellasten perusmatkamuistojen sijaan ostan ulkomailta paljon mielummin esim. korvikset tai jonkun kivan vaatekappaleen muistona -jos jotain itselleni ostan. Eikä siinä tartte lukea "I <3 Barcelona" vaan riittää, että itte tietää ja muistaa mistä se on hankittu :)

 
6. helmikuuta 2013 klo 22.01 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo mulla on ihan sama juttu noiden matkamuistojen kanssa, eli esimerkiksi isälle ja veljelle saatan osataa noita perus turrepaitoja, mutta omat matkamuistot on ihan niitä perusvaatteita, jotka nähdessään muistaa kyllä mistä ne on ostettu. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu