Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hääjuhla teltassa?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

perjantai 1. helmikuuta 2013

Hääjuhla teltassa?

Telttahäät olis ihanat. Käytiin viime kesänä mallailemassa Karimin isoisän pellolla ja suunniteltiin kovasti, että pidettäisiin häät siellä. Idea tuntui ihan mahtavalta, sillä paikka on vaan 15 kilometrin päässä Oulun keskustasta, joten sinne pääsis melko helposti. Lisäksi lääniä riittäis, ja lähellä olis vaan yhet naapurit, jotka tosin todennäköisesti kävis kuokkimaan illan mittaan, mutta mitäpä tuosta. Eli mitään lupa-asioita ei tarttis huolehtia kun maat on omat, ja vaikka juhlat jatkuis yöhön asti, ei ketään varmaan haittais pieni meteli.

Parasta telttahäissä olis tietty se tunnelma, aivan kuten näissä kuvissa:
Kuva
1 2 3 4
1 2 3 4
1 2 3 4


Lopulta kuitenkin jouduttiin päätymään siihen, että meidän häät pidetään sisätiloissa. Siihen on aika monia syitä, mutta päällimmäisenä on raha, sillä telttahäät on ihan luvattoman kalliit.

Ensinnäkin teltan vuokra voi olla jo monta tonnia! Se on ihan älytöntä, mutta niin se vaan tuntuu olevan, kun katselee vuokrausfirmojen nettisivuja. Bongattiin syksyllä kerran käytetty iso teltta, joka olis ollu kooltaan ja väriltään täydellinen, ja hintakin oli vain 700 euroa. Vain, sillä olishan se ollu halvempaa kuin vuokrata, ja teltan saisi todennäköisesti ainakin samaan hintaan myytyä eteenpäin häiden jälkeen.

Mutta teltan lisäksi pitäis hankkia kaikki muukin: lattia, tuolit ja pöydät, ja ne pitäis tietty vuokrata. Muita suuria ongelmia oli vessat, sillä ei me meidän vieraita haluta mihinkään bajamajaan pakottaa. Ja Suomen kesä voi yllättää, eli mitäs sitten kun on hieno telttahääjuhla meneillään ja lämmintä onkin viisi astetta ja vettä sataa? Eli telttaan pitäis hommata lämmityslaitteet, ja vaihtoehtoisesti tietysti myös huolehtia tuuletuksesta, jos sää sattuukin olemaan toivottu.

Käviki niin, että näihin ongelmiin kaatu meidän haaveet telttahäistä. Mutta onneksi voi aina katella kauniita kuvia ja toivoa, että se tuleva hääpaikka tulee olemaan paljon makeampi kuin mikään teltta ikinä.

Tunnisteet:

6 kommenttia:

1. helmikuuta 2013 klo 15.45 , Blogger M kirjoitti...

On kyllä todella tunnelmallisia kuvia! Mutta onhan se vaan niin, että sisätilat ovat varmasti käytännöllisemmät. Aina sitä ei vain huvita olla käytännöllinen ja järkevä :D

 
1. helmikuuta 2013 klo 21.15 , Blogger Inka kirjoitti...

No sanoppa muuta! Onneksi tää päätös on jo tehty eli se on jo takana, nyt pitää vaan keskittyä löytämään joku tosi upea sisätila.

 
2. helmikuuta 2013 klo 21.52 , Blogger //aNNiKa kirjoitti...

Telttahäät olis kyllä aivan ihanat, mutta ymmärrän noi ongelmat, varsinkin Suomessa oltaessa. Noi kuvat on kyllä syötävän makeen näkösiä :)

 
2. helmikuuta 2013 klo 23.21 , Blogger Satu VW kirjoitti...

Meidän häitä tanssittiin teltassa :) Paikkana oli tosin Slovenia joten siellä hinnat olivat hieman eri luokkaa. Innolla odotan seuraavia (ystäväni) häitä joita juhlistetaan puolestaan Englannissa "tiipii-teltassa".

 
3. helmikuuta 2013 klo 9.15 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo oon muutamaan otteeseen kironnu tän kotimaisen ilmaston. Pari kesää sitten kaverin telttahäissä sattu just +10 ja vesisade, oltiin sitten melkosen jäässä kun viltit loppu kesken.

 
3. helmikuuta 2013 klo 9.17 , Blogger Inka kirjoitti...

Oi vitsi semmoinen tiipii -telttakin olis ihana! Ja tuommoinen tuossa vikassa kuvassa oleva sirkusteltta! Veikkaan että Sloveniassa muutkin asiat (esimerkiksi tuo edellä mainittu sää) voi puhua telttahäiden puolesta. Pitäsköhän sitteki mennä Libanonissa naimisiin, vois ainaki luottaa siihen että olis hyvä ilima? :D

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu