Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Superhelppo DIY x 2

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 29. tammikuuta 2013

Superhelppo DIY x 2

Sain tänään yhtäkkisen inspiraation tehdä viimein rakkaalle (maaliskuussa hankitulle) läppärilleni suojasleeven. En ihan hirveästi roudaa läppäriäni mihinkään, mutta ne muutamat kerrat kun oon sitä kanniskellu on tuntunu melko ikäviltä, kun läppärille on pitänyt kehitellä suojaa kaulahuiveista ja muista. No, nyt ei enää tartte!

Törmäsin nimittäin tähän Coston tablettisuojaan, ja tajusin miten helppo se olis tehdä ite. Nahkaisen läppärinsleeven (mikä olis tuolle hyvä suomennos, anyone?) kuvat mielessäni suuntasin kohti naapurustossa sijaitsevaa Helluntaiseurakunnan kirppistä sillä muistelin, että siellä olis vielä tämän viikon kaikki kamat 50 prossan alessa. No niin oli, ja meikäläistä odotteli rekissä makija vaaleanruskea miesten nahkaliivi, eikä 2,5 euron hinta paljon kirpaissut kun hetken päästä jo saksin liivin palasiksi.

Läppärin suoja on melekosen helppo tehä, erityisesti nahasta sillä se ei purkaudu, joten muutamalla suoralla ompeleella saa valmista.


1. Leikkaa nahasta kolme palasta: aika lailla läppärin kokoinen (muista saumavarat joka puolelle!), yksi saman levyinen kuin aikaisempi mutta reilusti pidempi sekä yksi ohut lipare, joka on muiden palojen levyinen.

2. Ompele kaikki palat yhteen niin, että ylimääräinen pituus jää toiselle reunalle ja pieni ruikulapala tulee keskikokoisen palan reunalle.

3. Leikkaa suurimman palasen roikkumaan jäävä osa päästä vähän kapeammaksi, jotta se mahtuu läpästä sisään.

4. Ihastele valmista, upeaa ja itse tehtyä luomustasi.


Tein tänään myös toisen helpon jutun. Uus luurini on nimittäin saapumisestaan saakka kaivannut jonkinlaista suojapussukkaa, ettei lasi naarmuunnu heti kättelyssä. Nyt kännykkä saakin maata reenikassin pohjalla vähän turvallisemmin, sillä vanhasta rahinpäällysestä irtosi nahkaa myös tähän pussukkaan!

1. Leikkaa nahasta kaksi reilunkokoista palasta, mallaa kännykälläsi niin ei tuu ainakaan liian pientä.

2. Ompele kolme reunaa yhteen, VALMIS!


Ah, niin heleppoa! Ja aikaakin meni ehkä 15 minuuttia, joten kiireisimpienkin luulisi kerkeävän.

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

29. tammikuuta 2013 klo 18.27 , Blogger Pingviinimatkalaiset kirjoitti...

Mahtavaa Inka! Käännyn puoleesi, kun tarvitsen uusia suojapussukoita :) -Milla

 
29. tammikuuta 2013 klo 21.25 , Blogger Inka kirjoitti...

Eh, joo... ehottomasti kannattaa, meikä tekkee aina niin viimisen päälle!

 
2. helmikuuta 2013 klo 23.31 , Anonymous ellu kirjoitti...

Voi pojat! Meikä taitais kans tarvita tommosen! Ehkä myös muutaman mainetta kartuttaneen marttakerho-iltapäiväkurssin :)

 
3. helmikuuta 2013 klo 9.14 , Blogger Inka kirjoitti...

Haha, ja se maine ei ole turhaa! :D Mut nuo oli aika simppeli tehä, niks naks vaan ja kaikki sitte yhteen. Mut ehkä meidän marttikseen otetaan myös vierailevia jäseniä, kun ei sinne muutenkaan oo niin hirviää tunkua.. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu