Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päivä, jolloin ranttu ravintolakävijä voitti itsensä

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 24. tammikuuta 2012

Päivä, jolloin ranttu ravintolakävijä voitti itsensä

ANJOVISTA
ANKAN MAKSAA
MUSTEKALAA JA KATKARAPUJA
Mitä tulee ravintolassa syömiseen, minä olen juntti. En osaa arvostaa fine diningiä sitten pätkääkään. Ärsyttää, jos annos on liian pieni ja jos hinta on liian korkea eikä se ruoka yleensä edes ole sitä parasta. Arvostan eniten simppeliä ruokaa, missä ei ole käytetty liian montaa raaka-ainetta vaan enemmänkin annettu raaka-aineille tilaa, eikä peitetty niitä sokerikastikkeeseen. Arvostan selkeitä raaka-aineita myös sen vuoksi, että oon äärimmäisen ranttu sen suhteen, mitä suuhuni laitan. Vasta viime vuosina oon oppinu nauttimaan kalasta, mutta muuten oon menny sillä turvallisella lihaa + vihanneksia -linjalla. No, tänään se linja hivenen järkkyi.

Barcelonassa kun ollaan, täytyyhän sitä vähän tapaksia maistella. Koska en oo syöny tapaksia ko kerran Salamancassa, koko tapaskulttuuri on mulle melko tuntematon. Tarvitsin siis asiantuntijan ohjeistamaan mua, millaisia tapaksia Barcelonassa kannattaa syödä. Painelin Tossa-nimiseen ravintolaan juttelemaan ravintolan omistajan miniän kanssa, ja se tilaili samalla tapaksien parhaita paloja. No, siinä meikäläinen sitten nirsjoilijana veteli naamaan niin anjovista, mustekalaa, ankan maksaa ja katkiksia. Jos eilen oltais kysytty niin olisin sanonu että mistään en tykkää, enkä varmasti syö! No, kohteliaisuuttaanhan sitä vetelee vaikka mustekalaa.

Ankan maksasta täytyy sanoa, että kun Cèlia sanoi että tässä on duck foie, en tajunnu yhtään että mistä kohasta on kyse. Googlasin sitte äsken että maksaa, namnam. Mutta täytyy kehasta että se oli hyvää, kaverina oli niinkin eksoottinen yhdistelmä ku mansikkahillo! Ei välttis olis ennakkoluuloilla kuorrutettuna maistunu yhtä hyvältä, jos olisin tienny mitä se on.

Tämän päivän Barcelona piti siis sisällään pääasiassa ruokajuttuja, ennen tuota kahen ja puolen tunnin (!) lounasta tutustuin kauppahalliin, ja lounaan jälkeen käveleskelin herkkukauppojen ja -kahviloiden perässä pitkin kaupunkia. Lopulta kävelin hostellille kainalossa puoli kiloa tuoreita mansikoita, nyt kun on kuulemma mansikka-aika parhaimmillaan! Huomenna on edessä viimeinen Barcelonapäivä, ja aika paljon on vielä listalla näkemättä, eipähän tuu tylsää!

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

24. tammikuuta 2012 klo 21.56 , Blogger Karim kirjoitti...

Näyttää aika hyvältä!

 
25. tammikuuta 2012 klo 11.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ja kalliilta :) mulla kiinnostaa että paljonko tuosta 2 ja puolen tunnin lounaasta piti maksaa?
-juurbrou

 
25. tammikuuta 2012 klo 20.12 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo meleko herkullisen näköstä on! Khröm voi olla että ravintola tarjosi mulle nuo sapuskat, mutta mitä menua sellailin niin siellä oli melkein kaikki tapakset 2-6 euroa joten ei meikästä paha. Tuosa kahen ja puolen tunnin aterialla pöydälle kannettiin viis lautasta ja siinä oli sapuskat kahdelle, eli ei kuitenkaan aivan niin tyyristä mitä nuo hienot asetelmat antaa ymmärtää!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu