Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Balkanin pikajuna kutsuu

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

torstai 5. huhtikuuta 2012

Balkanin pikajuna kutsuu


Niinhän siinä kävi että reilisuunnitelmat meni eilen aikamoisen harppauksen eteenpäin, kun kesän suunnitelmat  selkeni kertaheitolla. Ollaan Karimin kanssa suunniteltu reiliä ekan kerran kesälle 2010, ja tulevana kesänä saadaan se viimein toteutettua. Suurin syy reilin ajankohtaan lienee tosiaan mun lähestyvä vanheneminen, kun tulevana kesänä on toiseksi viimeinen mahdollisuus reilata nuorisolipulla.

Alkuperäinen reilisuunnitelma oli hivenen kunnianhimoisempi (ei sillä etteikö tästä kunnianhimoa puuttuisi), sillä aluksi toivottiin reilin kestävän kolme tai neljä viikkoa. Lopulta ainoa mahdollisuus toteuttaa reili oli toukokuun loppupuolella vajaassa kahdessa viikossa, joten piti alkaa priorisoida.

Vaikka yritettiin kovasti löytää edulliset lennot alkuperäisessä suunnitelmassa vilahtaneeseen Nizzaan, ei niitä millään löytynyt halutulle ajankohdalle ja jouduttiin siitä luopumaan. Sen sijaan bongattiin Blue1:n nuorisohinnoista 114 euron menolennot Helsingistä Ateenaan, ja päätettiin aloittaa reili sieltä.

Mun haaveissa on ollu pitkään käydä Balkanilla ja nyt se viimein onnistuu, kun lähetään kipuamaan Kreikasta kohti pohjoista. Vaikka kuvaan ei ole merkitty, on meillä tarkoitus suunnata Ateenan, Thessalonikin, Skopjen ja Belgradin jälkeen Sarajevoon. Sieltä sitten matka jatkuu Zagrebiin, Ljubljanaan ja viimein Venetsiaan, mistä meillä on paluulento Suomeen.

Tuossa on tosi monta paikkaa, ja toistaiseksi vähän pelottaa miten me ehditään nuo kaikki käydä niin lyhyessä ajassa. Takaraivossa kuitenkin huutaa kokemus, jonka mukaan melkein kaupunki kuin kaupunki on mahdollista nähdä päivässä. Jää vain ne fiilistelyt sitten sinne junamatkoille. Ajanpuutteen vuoksi joudutaan tekemään aika paljon matkaa öisin, joten täytyy selvittää miten yöjunat noilla huudein kulkea kilkattaa.

Venetsian lennot oli melkoinen harmitus, sillä tsekattiin eka Blue1:n tarjous 150e/naama ja olin jo ostamassa sitä, kunnes painoin verkkomaksussa väärän pankin. No, koitin kahden minuutin päästä uudelleen ja hinta oli noussu kahteen sataan!  Päätin että ne liput saa mennä jollekin toiselle, ja aloin ettiä uusia lentoja skyscannerilta. Sieltä sitten löytyiki 97 eurolla/naama AirBalticin lennot Venetsiasta Helsinkiin, ja vielä lyhyemmällä vaihdolla.

Oi toukokuun loppu, tuu jo! Nyt niitä reili/kaupunkivinkkejä saa heittää tiskiin. Money belt on hankittu jo 2007, vielä pitää se jostain kaivaa ja rinkasta pyyhkiä pölyt!

Tunnisteet:

3 kommenttia:

6. huhtikuuta 2012 klo 6.17 , Blogger Pingviinimatkalaiset kirjoitti...

Ui vitsi, reilaamaan! Reissasin itse (silloin ku nuorisolipun vielä sain) kahtena kesänä keskieuroopassa ja noiden retkien ansiosta rakastan edelleen junamatkustamista :) Paras aamuherätys koskaan on ollut junassa matkalla Saksasta Italiaan, kun auringon noustessa ikkunasta näkyi pelkkästään postikorttimaisemia vuoriston läpi tuksuttaessa. Kahvi oli myrkkyä, mutta just sillä hetkellä sekin kupillinen maistui taivaallisen hyvälle ;) Päätinkin loikata extempore Luganossa pois ja kierrellä päivän järvimaisemia ja illansuussa olin taas jo Milanossa. Odotan niin innolla su reili stooreja!

Me itse asiassa reissattiin pari vuotta sitten Kroatiassa, Sloveniassa ja Italiassa. Yöjunalla pöräytettiin Ljubljanasta Venetsiaan ja meikä pääsi fiilistelemään vanhoja aikoja :) Ljubljanassa ei ollut kuin ilta aikaa ja se jäi vähän kaivertamaan, kun vaikutti niin tosi mahtavalta kaupungilta. Sinne siis päästävä uudemmin!

-Milla

 
6. huhtikuuta 2012 klo 18.45 , Blogger Satu VW kirjoitti...

Jos teillä on aikaa (heh..) niin kannattaa tsekata Sloveniassa muutakin kuin Ljubljana. Rannikon Piran on aikas kiva rantalomapaikka, ja jos minkäänlainen urheilullinen ulkoilma-aktiviteetti kiinnostaa, niin Soca-joen laakso Slovenian alpeilla on UPEATA aluetta. Sinne on meillä muuten suunta taas huomenna! :)

 
6. huhtikuuta 2012 klo 19.46 , Blogger Inka kirjoitti...

Milla: Ahh, kiitos noista mielikuvista, en malta odottaa niitä tulevia öitä junassa, toivottavasti ne nyt kohtaa nuo mun pumpuliset mielikuvat. :)Ljubljanaa odotan itsekin tosi innolla, ollaan niinkin rutkasti kuin kaksi päivää ajastettu sille kaupungille, joten toivottavasti edes jotain ehtii nähdä ja fiilistellä.

Satu VW: Ylimääräistä aikaa, nimenomaan. :D Voi olla aika tiukilla, mutta kiitos kuitenkin vinkistä, eihän sitä tiedä mitä sitä tapahtuu, jos vaikka joku tuhkapilvi tai muu pakottais meidät olemaan reissun päällä suunniteltua pidempään. :) Hauskaa reissua!!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu