Kansainväliset juomingit
Nyt tulee jotain sellaista, mitä ette taatusti osanneet meikätytöltä odottaa, nimittäin juttua kaljasta! En varsinaisesti oli mallasjuomien ystävä, mutta siitä huolimatta olin enemmän kuin innoissani, kun Karim pyysi mua viime viikolla käymään ostamassa muutaman pullon road trip -tiimimme jäsenen Janin polttareihin kaljan maistelua varten. Pojilla oli ideana, että kukanenkin toisi muutaman pullon jotain eksoottista olutta, ja päivänsankari sai niitä sitten kaadella kurkkuunsa.
Mutta palataan sinne Stokkan kaljahyllylle! Limpparihan on joka maassa sitä samaa, pääasiassa kaikille tuttua kokista tai pepsiä, mutta meni oluthyllylle missä päin maapalloa tahansa, on valtaosa pulloista tyystin tuntemattomia. Seisoskelin siinä kaljaosastolla sitten pitkän tovin miettien, mitkä kolme pulloa kilauttaisin ostoskoriini. Ensimmäisenä ajattelin valkata pelkkiä luomukaljoja, mutta lopulta piheys iski, enkä nähny järkeväksi pulittaa hirveitä summia kaljapulloista, oli ne sitten kuinka luomua hyvänsä.
Lopulta valitsin kaks jenkkiläistä pulloa ja yhden thaimaalaisen. Olisin halunnu kaikki kolme jenkkilästä meidän road trip -kaupungeista, mutta kun tarjolla ei ollu, lähti viimeinen etiketin perusteella. Tai no okei, ne kaks muutakin valitsin ensin etiketin perusteella ja huomasin vasta sen jälkeen, mistä ne onkaan peräisin.
Polttarisankarille oli kuulemma mun valkkaamat kaljat maistuneet, joten olin hyvin tyytyväinen, että vaikkei kutsua polttareihin herunutkaan, sain jotenkin onnistuneesti ottaa osaa illan ilakointiin. Karim oli vielä höystäny kunnon tarinat New Yorkista ja New Orleansista ennen pullojen avaamista, eivätkä tarkkaan valitut juomat jääneet irrallisiksi.
Että jos meikäläisen naama näkyy kaljahyllyjen välissä, oon todennäköisimmin ihastelemassa etikettejä. Kai joku toinenkin tekee samaa?
Tunnisteet: ruoka
6 kommenttia:
Oijoi! Norsuolutta tuli maisteltua Thaimaassa *kröhöm* useampaankin kertaan. Changi on yllättävän voimakkaan makuinen olut verrattuna Suomen perus Koffeihin ja Lappareihin.
Thaimaalaiset ite tuntu olevan enemmän viskivishyn miehiä, mutta turistit tuntu hoitavan tämän kansallisoluen lipittämispuolen. Paikalliseen tyylin Changi otettiin jäiden kera tuopista. Jäitä ja olutta? Kyllä vaan, ja toimi ihan hyvin ainakin kuumassa ilman alassa.
Noni, sitte ko pittää alakaa fiilisteleen jääkaljaa niin stokkalle! :) Voi vaan olla vähän kalliimpaa ku siinä autenttisessa ympäristössä...
Ja kiitti muuten tästä nippelitiedosta! Pitänee juhannuksena ehotella kanssajuhlijoille tuota olutta thaimaalaiseen tyyliin. :)
Linkitin blogisi blogiini, Lemppariblogeja-postaukseeni,toivottavasti se on ok. Kiitos ihanasta blogistasi! :)
Kiitos Ninni, se on erittäin ok! :) Ihana kuulla että jutut miellyttää!
Chang toimii täysin, samoin Singha ja thaimaalaisten pulijuoma Siam Sato. Harmi, ettei sitä saa Suomesta (; Mutta tää oli kiva postaus ja kuvat ovat aivan huikeita, jes!
Nella: Mahtavaa että teitä asiantuntijoita löytyy! :) Mää voin tyytyä ihastelemaan etikettejä kun te jaatte noita tärkeämpiä suosituksia. Ja kuvat on muuten otettu aivan upouudella kameralla, siitä lisää myöhemmin mutta voin paljastaa, että ei todellakaan oo mark! (No okei, sen ehkä huomaa..)
Lähetä kommentti
Antaa tulla!
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu