Raparperia!
Nykäsin tuossa sunnuntai-illan ratoksi raparperipiirakan raparpereista, joita poimittiin lauantaiaamuna iskän takapihalta. Viime vuonna ei ehitty poimimistalkoisiin lainkaan, sillä oltiin alkukesästä reissussa, eikä ehditty saada niitä nuoria raparperinversoja. Nyt tänä vuonna otettiin vahinko takaisin, ja oltiin veitset ojossa kyykkimässä raparperipuskassa ja tuloksen näette yllä! Vaikka laitoin kolme kertaa niin paljon raparperia kuin reseptissä käskettiin, ei siinä mun mielestä ollu vielä tarpeeksi. Onneksi tuota kirpeää herkkua jäi vielä, joten voin huomenna leipasta uuden raparperiherkun! Resepti oli niin helppo, että suosittelen kokeilemaan.
Raparperipiirakka
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria tai sen edestä vaikkapa steviaa
3 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
vaniljauutetta
Päälle:
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
runsaasti raparperia
kanelia
vähän makeutusta
Paista pohjaa ensin uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. Sekoita raparperi, kaneli ja stevia keskenään. Sekoita toisessa astiassa muna ja kermaviili, ja lisää raparperit joukkoon. Kaada komeus pohjan päälle ja lykkää uuniin vielä 20 minuutiksi.
Tunnisteet: ruoka
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Antaa tulla!
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu