Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Melekonen herkkuilta

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Melekonen herkkuilta


Mikä on parhaimpia asioita siinä, että omistaa sveitsiläisen ystävän? No tietysti hurja vieraanvaraisuus ja fondue -pata! Tämä ilta meni aikamoisissa herkkutunnelmissa, kun mun ystävän Tiinan poikaystävä Flavio tuli eilen takaisin Suomeen, ja päätettiin juhlistaa miehen paluuta kunnon suklaafonduen täyteisellä illallisella (=alkuruokana bruschettaa, pääruokana suklaata ja hedelmiä, jälkkärinä loput hedelmät). Samalla porukalla nautiskeltiin lihafondueta viime kesänä, ja näin joulun alla päätettiin, että lienee soveliainta nautiskella kauan, voi pojat niin kauan odotettua suklaafondueta.
Sovittiin että me hoidetaan dipattavat jutut, ja Tiina ja Flavio hoitaa suklaan. No, multa karkas vähän mopo käsistä hedelmäosastolla, ja lopulta kannettiin aivan hirviä kasa hedelmiä pöytään. Oli päärynää, kiiviä, klementiiniä, tuoretta ananasta, viinirypälettä ja banaania. Suklaafondueen tuli paitsi sveitsiläisiä herkkusuklaita, myös meidän brunbergin tummaa suklaata, fazerin sinistä ja maraboun 80% suklaata, eli melekosen sekalainen seurakunta vähän kaikenlaista. Suklaan lisäksi pataan pantiin porisemaan kunnon loraus kermaa, ja herkkuhetki oli taattu.

Ja meikäläisethän ei tunnetusti paljon lautaselle syljeskele, ja muutaman tunnin (ja aika monen "nyt oon kyllä ihan täynnä, ei mahu enää mittään" -kommentin) jälkeen jokaikinen lautanen suklaapataa myöten oli tyhjä. Että niin vaan sinne uppos puolisen kiloa suklaata ja muutama kilo hedelmiä neljään syöjään.
Välillä meinas suklaa loppua kesken, mutta onneksi Flaviolla oli ässä hihassa ja jostain löyty lisää suklaata. :) Tiukan raadin lemppareiksi päätyi lopulta banaani ja kiivi, joiden molempien pehmeä rakenne tuntui hyvältä suklaan kanssa. Klementiini ei ehkä toiminu kaikkein parhaiten, mutta ne kyllä tuli syötyä ihan hyvin ilmankin suklaata.

Ja parastahan tuossa puuhassa on tietty seura ja se, miten mainiota illanistujaispuuhaa tuo on! Kokoajan on jotain tekemistä käsille, mutta syönnissä kestää kuitenkin helposti tosi kauan, sillä suklaa oli kuumaa ja sen piti antaa jäähtyä vähän aikaa ennen herkun syömistä, joten juttelulle jää tosi paljon aikaa.

Nyt on testattu kaks kolmesta fonduesta, enää on jäljellä se juusto...

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu