Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tavoitteet treenivuodelle 2013

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 7. tammikuuta 2013

Tavoitteet treenivuodelle 2013

Vaikka en ihan hulluna sitä täällä blogin puolella huutelekaan, kyllä minäkin urheilen. Lenkkareissa -blogin Ninnin inspiroimana ajattelin listata ylös vähän tavoitteita tälle treenivuodelle, sillä vaikka tämä ei todellakaan ole vyökoevuosi, tai oikeastaan vielä sitä suuremmalla syyllä, vois olla hyvä idea listata joitakin tavoitteita, että treeni olis myös kehittävää.

Tämä postaus tulee ulos tänään, sillä mulla päättyy tänään illalla kolmen viikon joulutauko, joka alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla: kahdella tosi huonolla treenipäivällä, joista jäi älyttömän huono fiilis. Se myös osaltaan nostaa vähän kynnystä mennä tänään takaisin treeneihin, mutta koska takana on jo aika monta vuotta lajin parissa, ehkä mää pääsen sen kynnyksen yli.

1. Ensimmäinen ja tärkein tavoite onkin saada taas treeni rullaamaan. Vaikka tämä treeniviikko jääkin vajaaksi viikonlopun reissun vuoksi, varmasti jo ens viikon loppupuolella tämä on hoidossa, eli pitkään ei tarvitse odotella. Ootan jo innolla sitä fiilistä, kun tuntuu hyvältä viettää illat treeneissä sen sohvalla makoilun (ja reissusuunnittelun) sijaan ja treeneissä on päällä kunnon tekemisen meininki!

SM 2012


2. SM-kisat, tai no mietin kyllä kahteen kertaan otanko ne edes tavoitteekseni. Koska vikat treenit ennen taukoa meni niin penkin alle, oon koko joululoman nähny kauhukuvia siitä, että mun sm-kisasuoritus menee täysin penkin alle ja häpiän silimät päästäni siellä kisakehässä. Tosin jos se on pahinta mitä siellä voi käydä, niin ei se kovin kauhealta sitten kuulosta. 

En oo vielä edes päättäny että menenkö kisoihin, sillä meillä on punnitus vissiin vasta ekan kisapäivän iltana, joten liikesarjat pitä tehä vajailla nesteillä, eikä siinä mun mielestä oo mitään järkeä! Aikaisemmin sekä matsit että liikesarjat on olleet samana päivänä, joten punnitus on ollu kätevästi ennen kisoja. Ja kisat järjestetään Tampereella, joten sinne asti pitäs raahautua! Mutta katotaan miten treeni lähtee kulkeen, jos hyvin niin sitten kai se on pakko sinne kisoihin mennä, kun on kerta lisenssikin ostettu...

3. SM-kisoihin liittyen mulla on myös pieni painonpudotustavoite, sillä jotku suuret herrat meni pienentään pienten tyttöjen painosarjaa, ja vaikka oonki tässä lokakuusta asti koittanut pudotella painoa, pitää mun saada siitä nipistettyä vielä puolisen kiloa (oon maailman huonoin painonpudottaja, joten tää on mulle aika haastava saavutus!). Ehkä pitää kokeilla nestetankkausta ennen kisoja, JOS päätän lähtä siihen ja jos se viiminen 500 grammaa ei muuten lähe.

Kaveri kuva IIC:ltä 2011: Ismo, Inka ja Hanne-Kaisa


Kisojen jälkeen mulla on kaks tavoitetta treenin suhteen:

4. Saada liikesarjat hyvälle mallille niin, että tiedän liikkeiden yksityiskohdat tarkasti ja että muistan kaikki liikesarjat joka ikinen päivä. Vaikka oon jo vuoden ollu kolmosella, niin silti välillä unohtuu uudet liikesarjat enkä tiiä vielä kaikkia yksityiskohtia. Mulle tulee yhteensä 18 liikesarjaa ja niissä on liikkeitä kaikissa 19-68, ja jokaisen kohdalla pitää muistaa paitsi että mikä liike tulee, myös mihin korkeuteen, mihin kulmaan jne. Muistettavaa riittää, mutta toivottavasti saan tämän vuoden aikana niin paljon laadukasta liikesarjatreeniä alle, että ens vuonna muistan kaikki liikesarjat hyvin!

5. Lissää lihasta, kävin nimittäin loppuvuodesta inbody -mittauksessa ja sen mukaan multa olis hävinny melkein kilo lihasta! Alko kyrsiin ihan täysillä, joten nyt pitää sitten alkaa harrastaa vähän enemmän lihaskuntoa. Mun kahdeksan kilon kahvakuula saa kyytiä, sillä niin kevyellä painolla treeni on pääasiassa aerobista, joten koitan keksiä jotain muuta. Ehkä viimein annan periksi ja alan käydä säännöllisesti salilla. Tai no, eipä  mennä lupaileen liikoja! :D Tuo lihastavoite on jääny painonpudotustavoitteen jalkoihin, ja helmikuussa jätänki vaa'an kaappiin ja alan tekemään pystypunnerruksia!

Huh, aika kovia tavoitteita! Pahin on erityisesti tuo kohta kaksi, sillä tällä hetkellä ainakin tuntuu että mulla ei oo mitään asiaa sinne SM-kisoihin. Mutta toivotaan, että fiilis on eri jo tänään illalla kaden ekojen treenien jälkeen (epäilen)!

Tajusin muuten noita kuvia keräillessäni, että mulla on ihan tajuttoman vähän treenikuvia itestä, ja sitä enemmän kaikista muista! Otan tavoitteekseni parantaa myös tässä, sillä pitäähän treenikuvia jäädä muistoksi näiltä ajoilta, kun koipi vielä nousee.

Tunnisteet:

4 kommenttia:

7. tammikuuta 2013 klo 14.56 , Blogger Lindsay kirjoitti...

Voi kauhea mistä sie ennää ees pudotat painoa ku oot jo valmiiksi niin pikkunen!! :D

 
7. tammikuuta 2013 klo 15.21 , Blogger Ninni kirjoitti...

Heiii kiva jos sait inspistä sekalaisesta haaveilu-postauksesta!
Urheilu on sellasta aaltoliikettä: välilä kulkee hyvin, välillä ei mihinkään. Harvassa on esim. ne treenit/kisat joissa kaikki sujuu täydellisesti, mutta silloin kun sellainen treeni/kisa sattuu kohdalle, se korvaa ainakin kymmenen huonoa! :)

Joten eikun rutkasti tsemppiä ja sisua noihin haasteisiin :)

 
7. tammikuuta 2013 klo 16.00 , Blogger Inka kirjoitti...

No inbody -mittauksen mukaan lihaksesta, että hyvin mennee. Pittää koittaa nuo viimiset saada rasvasta, kun ei tuo tukanleikkuukaan enää paljo vaikuta. :D

 
7. tammikuuta 2013 klo 16.02 , Blogger Inka kirjoitti...

Kiitti tsempistä! Tuo kisahomma ei oo yhtään mun juttu, ja lähin viime vuonna kisaileen vaan sen vuoksi kun oli kotikisat ja lupasin näyttää oppilaille mallia. Eli tässä ollaan todellakin oman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta jospa sitä vielä yhet kisat menis, sitten saa mun puolesta olla siinä. Toivotaan että niitä hyviä treenejä tulee alle ainakin se kymmenen ennen kisoja. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu