Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkailuohjelmavinkkejä, anyone?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Matkailuohjelmavinkkejä, anyone?

kuva


Lapsena katseltiin telkkarista, kun Lonely Planetin Ian Wright kierteli maailmaa vieraillen toinen toistaan eksoottisemmissa paikoissa, mihin pikku-Inka ei ikinä voinut kuvitella pienestä pohjois-pohjanmaalaisesta pitäjästä käsin pääsevänsä. Eikä tilanne ole näin aikuisiällä juuri muuttunut: eksoottisia paikkoja on näkemättä hurjasti ja edelleen televisiosta kantautuva Ian Wrightin ääni saa hymyn nousemaan huulille.

Vaikka matkailu on elämän upeimpia asioita, on matkailuohjelmat jääneet mun kohalla melko pienelle roolille. Kattelen telkkarista satunnaisesti avaraa luontoa, jotain random reissusarjoja, mutta ainoastaan muutama juuri reissaamiselle pyhitetty ohjelma on löytänyt tiensä mun lempiohjelmien joukkoon. Lonely Planetin tai suomeksi Matkapassin lisäksi oon tiiraillut silmä kovana Anthony Bourdainin No reservations -ohjelmaa, Man V Foodia (kyllä, lasketaan reissuohjelmaksi!) sekä tietty kotimaista Madventuresia. Oon kovasti yrittäny tiirailla myös Bourdainin uutta Layover -sarjaa, mutta se ei ihan ole kolahtanut. Mies on mielestäni mennyt vähän vanhaksi, eikä ryyppäämiset ja krapulassa kiroilut hienostohotellin auloissa jaksa kauheasti innostaa.

Kaipailisinkin siis teidän muiden reissuohjelmiin rakastuneiden vinkkejä, mitä reissuohjelmia suosittelisitte? Kohteilla ei ole väliä, kunhan ruudun toiselta puolelta löytyy mielenkiintoisia paikkoja ja miellyttäviä juontajapersoonia. Paitsi sitä Anthony Bourdainmaista päissään sekoilua ei kyllä jaksa ennää, oli sitten kuinka coolia tahansa...

Jotta ei menis vaan Bourdainin dissaukseksi, niin suosittelen lämpimästi katsomaan miehen No Reservations -sarjan Beirutissa kuvatut jaksot. Molemmat on älymielenkiintoisia! Ensimmäisen jakson kuvaukset sattuivat tuolle surulliselle heinäkuulle 2006, juuri niille päiville kun maassa alkoi sota. Itse kohteeseen tutustumista jaksossa ei juuri ole, mutta on todella mielenkiintoista seurata miten turistit toimivat maassa, jossa alkaa heidän vierailunsa aikana sota. Toinen jakso on kuvattu parin vuoden jälkeen, kun maassa oli taas rauhallisempaa. Oli mahtava kattoa se jakso 2011 maaliskuussa lentokentällä meidän Hki-Oulu -lentoa odotellessa, kun oltiin just palaamassa viikon Beirutin reissulta ja huomata, että mr. Bourdain kävi melkein samoissa paikoisa missä mekin sen menneen viikon aikana. :D

Mutta niin, mielellään niitä matkaohjelmasuosituksia tiskiin jos irtoaa, olisin hyvin kiitollinen!

Tunnisteet:

6 kommenttia:

17. helmikuuta 2013 klo 21.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos tykkää hieman huumoripitoisemmista matkaohjelmista, niin sellainen kuin Ääliö ulkomailla http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/aalio-ulkomailla. Hienojen matkakohteiden lisäksi mukana siis aimo annos kieli poskella -matkustamista - tykkää jos tykkää :)
- S

 
18. helmikuuta 2013 klo 13.21 , Blogger Inka kirjoitti...

Kiitti vinkistä, tsekkasin tuon pikaisesti ja näytti ihan mahtavalta! :D

 
18. helmikuuta 2013 klo 13.41 , Anonymous Tupu kirjoitti...

Sohvasurffaajat oli aivan mahtava sarja! En tiedä, pystyiskö sitä kahtoo vielä jostain netistä, Yle Areenasta ehkä? Juontajat oli tosi rentoja ja matkakohteet ihan superkiinnostavia, itellekin tuli himo päästä Mustanmeren rannoille :)

 
18. helmikuuta 2013 klo 13.53 , Blogger Inka kirjoitti...

Koitin kovasti etsiskellä sitä sarjaa, mutta löytyi vaan youtube -klippejä, joista ei saanut kauheesti irti. Mutta luin että tekevät parhaillaan lisää jaksoja, joten niitä odotellessa. :) Naisreissaajien ohjelmaa oonkin odottanut, joten toivottavasti tää on hyvä eikä samanlainen pettymys kuin Saran ja Meri-Tuulin metropolit.

 
19. helmikuuta 2013 klo 10.34 , Anonymous Tupu kirjoitti...

Oi, mä en tiennykkään, että ne tekee uusia jaksoja! Innolla jään kyllä oottamaan niitä :) Ja Saran ja Meri-Tuulin "matkailuohjelmasta" ei kyllä voi edes saman päivän aikana puhua...

 
19. helmikuuta 2013 klo 21.37 , Blogger Inka kirjoitti...

Heh joo, se oli kyllä aikamoista.. Harmitti ihan hirviästi, kun ehdin jo innostua siitä. Mutta tätä uutta mimmien reissusarjaa odotellessa!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu