Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Greenwichisä!

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Greenwichisä!


 Käväisin viimeisinä Lontoo -hetkinäni vähän kaupungin tuntemattomammilla huudeilla, ja suuntasin nokkani kohti nollapituuspiiriä ja Greenwichiä. Koitin oikeasti matkustaa tuonne varmaan kahtena päivänä aikaisemmin, mutta aina aika loppui kesken, alkoi sataa lunta tai tapahtui jotain muuta, joka esti mun matkustusaikeet. Viimeiselle puolikkaalle päivälle eli perjantain aamupäivälle en suunnitellut yhtään mitään muuta kuin reissun Greenwichiin, jotta se varmasti tulisi tehtyä, ja onnistuin viimein, jes!

Matka oli siinä mielessä aika jännä, että en hypännyt mihinkään tylsään junaan määränpäähän päästäkseni vaan laivaan! Thames Clippers -niminen purkki nimittäin kulkee nimensä mukaisesti pitkin Thamesia, ja minä hyppäsin kyytiin Embankmentilta. Pysäkkejä olis ollu myös esimerkiksi London Eyen kohdalla olevalla laiturilla. Purkki kulkee parinkymmenen minuutin välein, ja satuin onneksi paikalle juuri kun laiva teki lähtöä eikä mun tarvinnut kärvistellä tuulessa ja sateessa. Laivalla matkustaminen oli siinäkin mielessä mahtavaa, että sai katon pään päälle ja ihastelemaan aivan mahtavia maisemia, kuten nyt vaikkapa Big Beniä ja Tower Bridgeä, jonka alta rossailtiin! Ja wifikin oli, joten pystyin heittämään whatsappiin terkut.

45 minuutin laivamatka kustansi tosiaan Oysterilla maksettuna neljä puntaa, ja oli kyllä sen arvoinen. Takaisin tulin sitten tylsästi metrolla. Ja Greenwich oli ihan makia, kävin ihastelemassa mahtavia maisemia ja seisoskelemassa camera obscuran sisällä. Suosittelen! Ainoa harmi oli, että satuin pituuspiirimuseoon just samaan aikaan noin kuuden koululaisryhmän kanssa, ei koskaan hyvä idea. Mutta pääsinpä ihastelemaan Lontoon maisemia vähän eri näkökulmasta, ja onnistuin tsuumailemaan puiston kukkulalta aina St. Paulin katedraaliin ja Bankin kaupunginosassa sijaitsevaan valtavaan kananmunan muotoiseen rakennukseen saakka.

Tunnisteet:

2 kommenttia:

27. maaliskuuta 2013 klo 22.16 , Blogger Riikka kirjoitti...

Meidänkin oli tarkoitus mennä tonne Greenwichiin, mutta sade pilasi suunnitelmat :/ Mentiin silti sellasen "jokibussin" (mikä niiden nimi on? :D) kyytiin, sekin oli ihan kiva!

 
28. maaliskuuta 2013 klo 8.29 , Blogger Inka kirjoitti...

Harmi kyllä että nyt on ollu nii huonot kelit! Mutta mää menin osaksi sen taki tuon paatin kyytiin et sai tosiaan olla sisällä lämpimässä vaikka tuollon ei hirveesti satanutkaan. Hauska et semmosia jokibusseja on, ja sitte porukka maksaa hirviät summat jostain fiinistä jokiristeilystä vaikka kikkailemalla pääsee muutamalla punnalla!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu