Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Road trip -porukan pelisäännöt, vai tarvitaanko niitä?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Road trip -porukan pelisäännöt, vai tarvitaanko niitä?

The reitti!!


Meillä oli viime road tripillä kirjoitettuna ylös porukan pelisäännöt. Ennen reissua mietittiin yhessä asioita, mitkä reissussa ärsyttää, kun ollaan väsyneitä ja nälkäisiä ja juteltiin niistä sitten avoimesti porukalla. Se oli hyvä, sillä se madalsi kynnystä mainita asioista sitten myös reissun päällä, vaikka eipä me enää mitenkään hirveän vieraskoreita keskenämme olla muutenkaan, tosin hyvässä ja pahassa.

Viime reissulla tuo meidän käytösopas katosi mystisesti ennen reissua, eikä sitä sitten ollut mukana ollenkaan, vaikka oli tarkoitus. Hyvin kuitenkin pärjättiin, eikä kukaan lyönyt toista turpaan, vaikka normaalia väkivaltaisempia ihmisiä ollaankin.

Perjantaina nähtiin reissuporukalla, ja päivän aiheena oli paitsi fiilistely, myös tuon käytösoppaan kirjoittaminen. Mietin vähän aikaa, että kehtaanko julkaista tätä täällä blogissa, että millaisina niuhoina te meitä oikein alatte pitää kun tuommoisia listoja kirjoitetaan, mutta julkaisen silti. Sillä se auttoi, kun sovittiin yhteisistä pelisäännöistä etukäteen, oli se niuhoa sitten tai ei. Ja erityisesti kun reissussa on yks mimmi ja viis tai kuus jätkää, on mun mielestä fiksua vähän jutella noista asioista.

Eli tittidii, tässä on meidän tulevan reissun pelisäännöt, käytösopas tai millä nimellä sitä sitten ikinä haluaakaan kutsua:

Reissupelisäännöt Road Trip 2013

- Autossa ei juoda alkoholijuomia, eikä siellä pidetä avonaisia alkoholiastioita. Tämä ensinnäkin sen vuoksi, että useissa osavaltioissa se on yksinkertaisesti laitonta, eikä haluta ottaa sitä riskiä, että joku vetelee aamukaljojaan ja saadaan sitten sen vuoksi sakot. Muutenkin ollaan sen verran urheilijahenkisiä, että jätetään se tissuttelu mieluummin sinne motellihuoneisiin tai muualle kuin autoon.

-Krapulassa ei tulla autoon. Jos tullaan, siitä ei valiteta. Kukin huolehtii itse omasta rapsastaan, mutta ajovuorosta ei taatusti tässä porukassa pääse luistamaan sen vuoksi, että happi on vähän heikko. Sen lisäksi ketään ei kiinnosta kuulla valituksia siitä, joten sovittiin poikien kanssa, että itse aiheutetusta olotilasta saa nauttia ainoastaan itse.

-Kukin vastaa itse omasta läskikassistaan. Meillä tais kaikilla olla viime reissulla omat läskikassit eli muovipussit, missä oli kullekin hätävaramuonaa, mitä vedeltiin naamaan siinä vaiheessa kun oli nälkä ja muilla ei, ja alko olla vähän känkkäränkkäfiilis. Solidaarisuuden nimissä sovittiin myös, että toisten läskikasseilla ei käydä ilman lupaa. Viimeksi taisin kyllä varastaa Jannelta pähkinöitä...

-Beef Jerkyn ostaminen on valtavan rangaistuksen uhalla kielletty. Eikä yhteisistä vesiastioista juoda, jos on vasta syöty beef jerkyä. Meillä oli viime reissulla pieni incident, kun yhtäkkiä yhteinen gallonan kokoinen vesikanisteri alkoi haista ihan hillittömän pahalle, ja tietysti se vesikin siellä maistui kamalalle. Syyllistä ei ole vieläkään löydetty, mutta meillä on vahva epäilys, että veden tuhoutuminen liittyy jotenkin beef jerkyyn. Siksi tämä sääntö.

-Pidetään auto siistinä. Kun viis ihmistä syö ja murustelee samassa autossa viikkotolkulla, menee se helposti aivan hirveään kuntoon. Viimeksi auto piti imuroida jo ensimmäisen reissuviikon jälkeen, joten toivottavasti tulevalla reissulla meidän ei tartte syöttää quartereita huoltoasemien maksullisiin imureihin.

-Ei odotuteta muita, sovitaan kauppareissujen pituudet etukäteen. Ei taida mahtua yhden käden sormiin ne kerrat, kun viime reissulla seisoskeltiin Walmartin parkkipaikalla useita kymmeniä minuutteja odotellen, että avainhenkilö saapuu paikalle. Aluksi ei nimittäin hoksattu sopia ennen kauppaan menemistä, onko kyseessä pitkä vai lyhyt reissu, ja aina joku (ja yleensä just se jolla oli avaimet taskussa) jäi tsuumailemaan tarjontaa vähän pidemmäksi aikaa. Pidemmän päälle tuo kuumalla parkkipaikalla odottelu oli aika turhauttavaa, joten yritetään pitää ne minimissään ens reissulla.

-Kuskia ei saa kiusata, vänkäri ei nuku koskaan vaan viihdyttää aina kuskia. No tämähän on nyt ihan selkiä. Kilometrejä tulee kuitenkin joku lähemmäs 10 000, joten onhan se ihan kiva, jos vänkäri ei nuku siinä vieressä kun itse yrittää pysytellä hereillä pitkällä suoralla.

-Jos aiot ottaa autossa kengät pois, tee se heti autoon tultuasi, älä kolmen tunnin päästä. Niin, +35 ja kuuden ihmisen jalkahiki ei välttämättä oo se kaikkein paras yhdistelmä ainakaan silloin, kun ajetaan autolla ja edessä on vielä 500km...

Näiden lisäksi listalta löytyy mainintaa myös henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta, hyvän mielen jäynistä ja siitä, että rattiin ei välttämättä kannata mennä raivoissaan, tai se saattaa äkkiä tuntua lompakossa...

Meidän reissukokemuksen mukaan nämä pelisäännöt olivat ihan tarpeellisia erityisesti, kun reissataan porukassa pitkään ja noin kuumissa olosuhteissa. Erityisesti pitkinä ajopäivinä ja nälkäisinä hetkinä oli hyvä muistaa olla solidaarinen myös muita kohtaan.

Hehe, tämän niuhoilun jälkeen onkin aiheellista toivottaa kaikille railakasta vappua! Jee!

Tunnisteet:

12 kommenttia:

30. huhtikuuta 2013 klo 15.26 , Blogger Karim kirjoitti...

Hehheh, vai ei oo muka gallona-terroristia löytynyt..

 
30. huhtikuuta 2013 klo 15.35 , Blogger Peppi kirjoitti...

Cuul!!!

 
30. huhtikuuta 2013 klo 17.08 , Blogger Ulla kirjoitti...

Hih tää oli hyvä. Make sanoi, että asiallisia sääntöjä, kun luin tätä sille ääneen :) En kestä, miksei meidän reissut ala jo!

 
30. huhtikuuta 2013 klo 22.39 , Blogger Jenna kirjoitti...

Ihania sääntöjä teillä :) osa asioita, mitä ei varmasti just tule etukäteen mietittyä jos ei ole ennen samanlaisella reissulla ollut!

 
1. toukokuuta 2013 klo 10.59 , Blogger Inka kirjoitti...

Krhm...

 
1. toukokuuta 2013 klo 11.00 , Blogger Inka kirjoitti...

Jeps!

 
1. toukokuuta 2013 klo 11.00 , Blogger Inka kirjoitti...

Haha, joo pitää olla asiallisia. Ja niinpä! Sais jo alkaa!!

 
1. toukokuuta 2013 klo 11.00 , Blogger Inka kirjoitti...

Jep, vaikka tuntuki vähän typerältä alkaa kavereiden kanssa listaamaan että miten nyt ollaan, mut reissun päällä sitten kiittää!

 
14. toukokuuta 2013 klo 19.49 , Blogger Asser Seppä kirjoitti...

Heiii minä päivänä reissu alkaa ja päättyy ja osaatteko sanoa suunnilleen millon oisitte Chicagossa? Voisin ajoittaa oman reissun USA-legin siten et törmäiltäs Chicagossa!

 
14. toukokuuta 2013 klo 20.14 , Blogger Inka kirjoitti...

Moro moro! Me tullaan Chicagoon 10.8. varmaan joskus iltapäivästä ja lähetään sieltä eteenpäin 13. päivä aamulla. Ollaan reissussa 1.8.-30.8. Sattuuko kohilleen? Olis kyllä hauska nähä siellä, sanoin siitä muilleki ja neki oli innoissaan. :)

 
15. toukokuuta 2013 klo 18.47 , Blogger Asser Seppä kirjoitti...

Sehän passaa tosi hyvin! Lennän muistaakseni 7.8. Costa Ricasta Floridaan niin voisin 11. päivä aamusta lentää Chicagoon ja viettää siellä sen pari päivää. Sieltä meen sitten Wisconsiniin tuttavaperheen luokse.

 
15. toukokuuta 2013 klo 20.29 , Blogger Inka kirjoitti...

Jes, huippu juttu! :) Ollaan sitte lähempänä yhteyksissä.

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu