Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vierailukulttuuri, paras kulttuuri

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Vierailukulttuuri, paras kulttuuri


Pääsiäisen vapaat on vilahtanu hetkessä ohi, ja puuhaa on riittänyt jokaiselle vapaalle: perjantaina vierailtiin isän luona ja illasta keikkaloitiin, lauantaina leivottiin ja otettiin iisisti, sunnuntaina taas vierailtiin Karimin isoisän luona jokavuotisella pääsiäisaterialla ja tänään saatiin meille kotiin vieraita - mahtava pääsiäinen siis takana! Ja vielä parempaa on se, että se vaan jatkuu, tai ainakin mahtava elämä, sillä tällä viikolla ainoa virallinen työpäivä on huominen. Illalla treenataan ja keskiviikkona aamulla lähdetäänkin sitten huristelemaan Helsinkiä kohti isän kanssa, napataan auto Nurmijärveltä ja ajetaan se laivaan, ja torstaina ollaankin sitten Saksassa!

Mutta ei mennä vielä niin pitkälle, sillä sananen vielä tästä päivästä. Kuten aikaisemmin, mun täytyy jälleen ylistää vierailukulttuuria! Mikään ei ole niin mahtavaa, kun laittaa pöytä koreaksi niille tärkeimmille, juoruta tuntikausia herkkujen äärellä ja vyörytä sitten mahtavan illan jälkeen sohvalle, tosin tänään lihaskunnon kautta.



Me laitettiin tällä kertaa pöytä koreaksi suklaakeksien, ananaksen (tai ananaan) ja tomaatti-jauhelihapiirakan voimin. Oon selkeesti vedelly vähän liikaa noita lempparisuklaakeksejä, kun oon alkanu viime aikoina kaipaileen niihin vähän vaihtelua. Onneksi reseptin pienikin muokkaaminen tekee suuria, ja tällä kertaa lisäsin joukkoon vähän valkosuklaahippuja, ja ainakin tälle herkkupersseelle upposi. Puolet taikinasta jätin kuitenkin ilman valkosuklaata, sillä tässä taloudessa asuu yksi suklaanatsi, jonka mielestä suklaan pitää olla suklaata.

Päivän ykkösherkku oli kuitenkin tuo suolainen piirakka, jota tein pitkästä aikaa. Sain reseptin joskus syskyllä iskältä, kun olin kotona herkutellut tuolla piiraalla ja halusin tarjota sitä muillekin. Nyt tais olla kolmas kerta kuin tein sitä, ja edelleen se keräsi hillittömästi kehuja!





Iskän herkullinen jauheliha-tomaattipiirakka

Pohja:
2dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
3 munaa
200g juustoraastetta

Täyte:
sipulia
paprikaa
tomaattia
jauhelihaa
suolaa
pippuria

Munamaito:
3 munaa
2dl maitoa tai kermaa
100g juustoraastetta

Sekoita jogurtti, kolme munaa ja 200g juustoraastetta hyvin sekaisin ja levitä seos pellille. Paista 200 asteessa niin kauan, kunnes pohja ottaa vähän väriä. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja sipuli, leikkaa tomaatti ja paprika. Kun pohja on ruskettunut, heitä täytteet päälle. Sekoita loput munat, maito tai kerma sekä loput juustot sekaisin ja kaada piirakan päälle. Heitä takaisin uuniin niin pitkäksi aikaa, että piirakka alkaa näyttää valmiilta eli munamaito on hyytynyt. 

Tämä porukka suosittelee!

Tunnisteet:

4 kommenttia:

1. huhtikuuta 2013 klo 21.00 , Blogger Nelli / Kochanie kirjoitti...

oi, pitaa kokeilla!

 
2. huhtikuuta 2013 klo 6.48 , Blogger Inka kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti! :)

 
2. huhtikuuta 2013 klo 22.06 , Blogger Ulla kirjoitti...

Tämä postaus oli ihanan raikas ja positiivinen. Samaan positiiviseen genreen kuuluu myös blogihaaste, joka odottaa sua mun blogissa :) http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2013/04/elaman-tahtihetket_2.html

 
7. huhtikuuta 2013 klo 19.23 , Blogger Inka kirjoitti...

Jee kiitti Ulla! Pakko tehdä tuo haaste pikimmiten, oli sen verran ihku. <3

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu