Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Suomen Turistiopas

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

perjantai 19. helmikuuta 2010

Suomen Turistiopas

Lähin tänään käymään antikvariaatissa tarkoituksena napata mukaan jotain aivotonta hömppälukemista. No, Sophie Kinsellan höpöopuksen lisäksi löysin jotain aivan mahtavaa, nimittäin vanhan viisikielisen matkaoppaan Suomen kaupunkeihin!

Suomen Turistiopas vuodelta 1952

Kirja oli ihan älyttömän kulunu, mutta se lisäs vaan sen sympaattisuutta. Muutaman kymmenen kotimaisen kaupungin esittelyt paikallisine mainoksineen, kömpelöt mustavalkoset kuvat ja muutamat värimainokset sai munt sen verran pauloihinsa että pulitin mukisematta viis euroa tästä kirjasta.

Ainoa värikäs kaupunkimainos oli luonnollisesti Helsingistä






Pieksämäen nähtävyyksiä

Mun serkku muutti muutama vuosi sitten Pieksämäelle opiskelemaan, ja sain kyllä hyvät naurut ku lueskelin turistioppaan suosittelemat ykköspaikat kyseiseltä paikkakunnalta. Vai miltä kuulostaa vajaamielisten hoitolaitos tai naisalkoholistien hoitokoti?



Oulusta kertovan sivun alalaidassa on tämmönen kuva jonka tarkotus on ilmeisesti kertoa, että on olemassa loossi Oulun ja Hailuodon välillä. Tekstissä ei missään vaiheessa viitata siihen, mutta onhan tuo tietty sen verran informatiivinen kuva, että kyllähän sen tyhymäki tajuaa.


Kirja alkaa etelän paikkakunnilla, ja loppupuolella on sitten niitä pohjoisen paikkoja. Lapin paikkakuntien esittelyissä on mukana myös muutamia symppiksiä lappilaisia, kuten esimerkiksi Kaapin-Jouni Inarista.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu