Maailman parhaat suklaakeksit
Sain muutama viikko sitten käsiini ehkä maailmankaikkeuden herkullisimman leivoskirjan. Meikäläinen vanahana sokeripeukalona hypisteli kirjaa aivan mielissään viikkotolokulla, kun viimein viime viikolla löyty aikaa opparilta ja muilta tylsiltä velvollisuuksilta, ja tartuin vatkaimeen.
Hummingbird Bakery on Lontoossa sijaitseva leipomo, jonka valikoimaan kuuluu pääasiassa jenkkityylisiä herkkuja. Koska oon oppinu viime aikoina arvostamaan tummaa suklaata, päätin tehdä suklaacookieseja. Ja voin kertoa, että niistä tuli hyvä.
Hummingbirdin isot suklaacookiet
50g suolatonta voita (tein ite kermasta!)
450g hyvää tummaa suklaata (tätä ei voi koskaan olla liikaa)
2 luomukananmunaa
170g ruokosokeria
0,25tl vanilja-aromia
1,3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl leivinjauhetta
Uunissa 170 astetta, 10-15 minuuttia
Muokkasin vähän reseptiä omakseni, mutta perusasiat oli nuo. Isot sulat suklaamöhkäleet taikinassa ja siellä täällä makua rikastava suola oli täydellinen kombinaatio. Ite käytin venhäjauhojen sijaan mantelijauhoja, mikä varmasti vielä paransi näiden herkkujen makua.
Jos suklaanhimo tai jenkkifiilistely iskee, minä suosittelen koko sydämestäni (ja kai nyt voisi sanoa myös että vatsastani) näitä keksejä.
Tunnisteet: ruoka
4 kommenttia:
uijui, nää niin menee mun leivontalistalle! tänks inka :)
Ole hyvä vaan. Alko tekeen nyt mieli noita, vois vaikka vapuksi leipasta (ja syyä kaikki ite)...
Täällä keksipurkki tyhjenee..
Jaiiks, jätä mullekin pari! Tai ei tarvi, teen uusia sitte ko tuun!
Lähetä kommentti
Antaa tulla!
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu