Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jamie Oliverin herkkuleivokset + jännittävän arvonnan tulokset

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Jamie Oliverin herkkuleivokset + jännittävän arvonnan tulokset


Tänään kaivoin esille jotain, mihin en ollu koskenu pitkiin aikoihin. Ollessani seiskalla joskus vuonna 2001 katsoin silloin tällöin yleltä tulevaa, silloin vielä ei mitenkään erityisen suosittua tai tunnettua kokkiohjelmaa nimeltä Naked Chef. Meikästä ohjelman kokki oli jotenkin suloinen (niin siis olin tosiaan 13-vuotias sillon!) ja mitä luultavimmin siitä syystä päädyin ostamaan tämän kaverin keittokirjan. Porukat oli melko ihmeissään kun hassasin kuukausirahani keittokirjaan, mutta ilmeisestikään se ei paljoa haitannu. Kuten voitte arvata, kokeilin ehkä kahta reseptiä ja sen jälkeen kirja hukku hyllyyn, mutta tänään se taas näki päivänvalon, ja tulos oli jotain ihanaa.


Jamie Oliverin suklaapiirakka 
(ilman pohjaa, koska keskitytään nyt siihen oleelliseen)

140g voita
150g hyvää tummaa suklaata
8 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 luomukananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 rkl siirappia
3 rkl ranskankermaa

Sulata vesihauteessa voi, suklaa, suola ja kaakaojauhe. Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää vaahtoon siirappi ja ranskankerma. Kääntele suklaaseos vaahtoon ja sekoita hyvin. Paista piirakka 150-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.

Nyt on sitten puuhaa loppuillaksi kun pitää koittaa tuhota nuo ennen huomista Saksan reissua! Lähen nimittäin neljäksi päiväksi Frankfurtiin ja Dresdeniin tutustumaan alueiden viinitarjontaan. Käydään siis viinitarhoilla ja -kellareissa ja muualla. En malta odottaa! Ja jännittää eniten se että tillaan aamulla pirssin ja surrautan sillä lentokentälle, miten säälittävää etten oo tehny sitä koskaan ennen! :D Ja luppaan laittaa asappina kuvia uuesta Oulun lentokentästä, se on varmasti hieno!

Niin ja jännittävääkin jännittävämpi pallishaalarimerkkiarvonta on nyt päättyny, Annipanni, Laura, sartsa ja Mervi, laittakaa mulle teidän osoitteet mailiin archiegonelebanon(attt)gmail.com niin laitan haalarimerkit postiin kunhan pääsen takas Suomeen!

Auf Viederlesen!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu