Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maanantai-ilta Rotterdamissa

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Maanantai-ilta Rotterdamissa


Antwerpenin pikapyörähdyksen jälkeen suunnattiin siis tummansiniset Ford Fiestamme nokka kohti Rotterdamia, ja voi pojat sitä upeiden rakennusten määrää! Olin ennen reissua ymärtänyt, että kaupungin arkkitehtuuri on hivenen erilaista kuin Keski-Euroopassa noin yleensä, mutta vasta paikan päälle päästyäni tajusin miten hienoista taloista oikeastaan on kyse. Ylläpuolella olevassa kuvassa pilkistelevä veikeä talo bongattiin autosta käsin rautatieaseman vierestä, ja se toi hyvän startin tälle Rotterdamin talobongailulle.
Meidän vierailu rajoittui ainoastaan maanatai-iltaan sillä tiistaina lähettiin jatkamaan matkaa melko aikaisin. Illan aikana ehdittiin kuitenkin nähdä kaupunkia melko mukavasti, sillä rossattiin auto 20min kävelymatkan päähän hostellista joten jo matkalla majoituspaikkaan kerettiin ihastella ympäriinsä.

Samassa hostellissa oli respan mukaan vain hetki sitten tsekannut itsensä sisään suomalaisporukka, jotka olivat myös road tripillä. Jätkistä nähtiin vain vilaus, samoin kuin niiden suomirekkarisesta menopelistään, mutta muita suomalaisia ei reissulla tullut edes etäisesti vastaan. Kun saatiin kamat kannettua neljän hengen hehkeään dormiimme, tutkailtiin hetki Rotterdamin karttaa. Kaupunkivierailuun ei oltu juurikaan valmistauduttu tsekkaamalla mitään paikkoja etukäteen, sillä meidän oli tarkoitus illallistaa erään vanhan vaihtotuttavuuden kanssa, ja oltiin luotettu siihen että Jannylta saadaan hyviä vinkkejä myös siihen, mitä kaupungissa kannattaa nähdä. Illallissuunnitelmat kuitenki peruuntuivat, ja oltiinkin aivan omien tietojemme armoilla. Ei käyny kuitenkaan kettanasti, sillä ehittiin ennen pimeää käveleskellä pitkin kaupunkia sen verran, että oltiin kyllä tyytyväisiä näkemäämme!

Vaihdossa ollessani tutustuin useisiin hollantilaisiin, ja jossain vaiheessa pääsin maistamaan myös maan herkkua stroopwaffeleita. Suomentaa en nimeä osaa, mutta kyseessä on pyöreitä vohvelikeksejä, joiden välissä on kinuskikastiketta. Suuntasinkin sitten sokerihiirenä suoraan lähikaupan keksihyllylle, ja sieltä valitsin sen sortin, missä kinuskikastiketta oli niin paljon, että sitä valui yli äyräiden pitkin pussia. Kuten kuvista huomaa, oltiin Karimin kanssa erittäin tyytyväisiä valintaan, ja herkkuja kuluikin reissun aikana parikin pussia.Ehittiin ennen pimeää tsuumailla kaupunkia ihan mukavasti, ja seitsemältä riennettiin hostellin happy hourille ja  hollantilaisen sapuskan maisteluiltaan. Valittiin majapaikaksi Room Rotterdam, joka osoittautuikin aivan mahtavaksi valinnaksi. Loistavaa palvelua, siistit huoneet ja hyvä simppeli aamiainen, ainoastaan huonekaverit olis voinu vaihtaa sellaisiin, jotka ei huutele ranskaa keskellä yötä.

Tuon pikaisen reissun seurauksena tykästyin Rotterdamiin kyllä tosi kovasti, ja lähtisin mielelläni kyllä uudelleenkin, tosin mielummin pidemmäksi aikaa. Kaupungista jäi tosi hyvä fiilis, ja sieltä varmaan löytyis tekemistä ja ihmeteltävää reilusti pidemmäksiki aikaa. Mutta se ehkä näissä road tripeissä onkin ideana - tsekataan pikaisesti monta paikkaa ja katsotaan, mihin kannattaa tulla uudelleen. Rotterdamiin nyt ainakin!

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

13. maaliskuuta 2012 klo 8.36 , Blogger rva ruusunen kirjoitti...

Huippuja kuvia, etenkin nuo missä te esiinnytte. :D Ja etenkin tuo sun vohvelikuva, mahti!

 
13. maaliskuuta 2012 klo 21.32 , Blogger Inka kirjoitti...

Heh kiitti, herkkukuvat on aina parhaita!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu