Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Talviaika, punajuuriaika

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Talviaika, punajuuriaika


Parasta syksyssä on punajuuret ja neulominen, ja tämä talviajan ensimmäinen päivä on kulunut molempien parissa. Löydettyäni melkein naapurissa sijaitsevan mahtavan, mahtavan lankakauppa Menitan oon inspiroitunut neulomisesta aivan uudella tavalla. Tietenkään mun taidoilla ei tehdä vielä mitään muuta kuin perusjuttuja, sillä tämä on vasta kolmas talvi kun minut löytää sohvannurkasta puikkoja kilistelemästä, mutta kyllä nuo kirjoneuleet tuottaa mulle ihan riittävästi päänvaivaa!

Punajuuretkin on mulle melko uusi tuttavuus, sillä en koskaan syönyt niitä lapsena, mutta viime syksynä ihastuin juureksiin ja nauriin ja lantun lisäksi opettelin kokkaamaan myös punajuurta. Niistä kellertävimmistä juureksista sain hetkeksi tarpeekseni viime talvena eikä niitä tänä syksynä ole vielä meidän jääkaapissa näkynyt, mutta tuo punertava on tullut kyllä jäädäkseen, se on parasta. Ja niin kaunista, kattokaa vaikka tuota yllä olevaa kuvaa!!!


Tänään punajuuret saivat kaveriksi toisen uuden tuttavuuden, nimittäin pitkät vihreät pavut. Mukana oli myös riistakäristystä ja sen alla piilossa kukkakaalimuusia. Ei voi olla edes talviajasta harmistunut kovin pitkään jos edessä olevalla lautasella on tämmöisiä herkkuja!

Ja ne punajuuret. Viipaloin ne melko ohuiksi ja leivitin leivinpaperille, heitin päälle suolaa ja pippuria ja lykkäsin 200 asteiseen uuniin. Kun kurkkasin puolen tunnin päästä, olivat punajuuret jo melko rapsakoita, mutta väänsin uunin kiinni ja jätin herkut vielä vartiksi sinne. Niistä tuli melkein kuin sipsejä! Ens leffailtana meillä vedetäänkin naamaan punajuurta.

Tunnisteet:

3 kommenttia:

29. lokakuuta 2012 klo 17.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vitsi ko kivan näkönen tuo hotelli!!:)
ja vihreet pavut on huippuja! ekkö sää Pariisissaki saanu niitä yhteen ateriaas? :P

 
29. lokakuuta 2012 klo 19.58 , Blogger Inka kirjoitti...

:D Mulla ei vissiin ollu vielä rakkaussuhdetta niihin sillon ni en muista. Vai oliko se se minkä nää tarjosit?

 
30. lokakuuta 2012 klo 13.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

öö joo oli se se, ja sillo et ollu kovin vakuuttunu ku sait kauheesti niitä vihreitä papuja ko pyysit jtn vihanneksia riisin tilalta :D

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu