Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mikä saa minut matkustamaan ja mikä jäämään kotiin?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

perjantai 21. joulukuuta 2012

Mikä saa minut matkustamaan ja mikä jäämään kotiin?

Monissa reenihenkisissä blogeissa on liikkunut "mikä saa minut urheilemaan ja mikä jäämään sohvalle" -haaste, missä bloggaajat ovat kertoneet kyseisiä asioita. Ajattelin vähän soveltaa sitä haastetta ja tehdä siitä tähän blogiin sopivan, sillä matkailujutut on todennäköisesti meikämimmin reenijuttuja mielenkiintoisempia. Joten mennään.

Teellä Istanbulissa, elokuu 2011

Ramadan Beirutissa, elokuu 2011


Mitkä asiat sitten saavat minut matkustamaan?

Because I can. Nykyinen työpaikkani ei vain mahdollista matkustamista vaan pikemminkin vaatii sitä ja tarjoaa siihen loistavia mahdollisuuksia. Toinen asia on myös Suomen passi, mikä on mun mielestä maailman paras passi, sillä sen kanssa voi oikeastaan vaan katsoa maailman karttaa ja miettiä, missä sitä haluaisi käydä, sillä melkein kaikkiin maihin pääsee suomalaisella passilla todella helposti. Koitan siis ottaa siitä kaiken irti. :)

Eri maailmankolkkien näkeminen ja niiden tuoma kokemus. Kun olen esimerkiksi nähnyt miten ystävällisiä libanonilaiset ovat, oon ymmärtänyt miten juntteja me suomalaiset joskus osataan olla. Tosin oon nähny myös sen pinnallisen ja välinpitämättömän puolen, ja sen kautta taas osaan arvostaa suomalaista rehellisyyttä ja empaattisuutta. Samoin oon reissujen jälkeen oppinu arvostamaan suomalaista siisteyttä, siis sitä että meillä kadut on oikeasti siistejä! Reissuissa näkee parhaimmillaan sen, miten kulttuurit voi olla hyvinkin erilaisia mutta silti ihmiset on samanlaisia kaikkialla maailmassa.

Ruoka. Ruokakokemukset on yks niistä isoimmista asioita, mitkä pitää minut liikkeessä. Jenkkilän burgerit, italialaiset juustot, itävaltalainen suklaa, siinä muutama nimetäkseni. Superedullista katuruokaa ei ainakaan Oulusta löydä, joten sitä on sama lähteä hakemaan maailmalta.

Ahneus. Kun kerran antaa matkailulle pikkusormen, voi olla varma että reissuja tulee lisää. Ja taas lisää. Jotenkin sitä vaan vertaa itseään muihin ja sitten alkaa tuntua, että mulla ei oo lähellekään sitä reissukokemusta mitä muilla on, ja niin vaan ollaan oravanpyörässä, kun pitää nähdä tämä, tuo ja se paikka! Helposti tulee semmonen "kun mikään ei riitä" -fiilis.

John Lennon Wallilla Prahassa, toukokuu 2009

Huvittavia seinämaalauksia Vatikaanissa, tammikuu 2010


Mitkä asiat sitten saavat minut jäämään kotiin?

Raha. Se on varmasti se suurin kysymys. Jos ei olisi rahasta väliä, en juuri muuta tekisikään kun reissaisin. Reissut kun tuppaa käymään melko kalliiksi lentoineen, majoituksineen, ruokineen ja shoppailuineen. Suurin osa rahasta menee kuitenkin lentoihin ja se määrittääkin yleensä sen, missä päin maailmaa reissataan, ja sen vuoksi meikämisuli reissaakin pääasiassa kotoisassa Euroopassa.

Reissuväsymys. Kun reissaa minibudjetilla, käyvät reissut helposti melko raskaiksi. Mulla oli viime kesän alussa aikamoinen reissuväsymys, kun takana oli tosi monta melko rankkaa kaupunkireissua (loma -sanaa en oikein voi käyttää) ja päätinkin pysytellä Suomen kamaralla useita kuukausia. Itse reissaamisen aiheuttaman väsymyksen lisäksi joskus on myös vaivalloista suunnitella reissua, sillä sekin vie aika paljon aikaa ja energiaa.

Kiire. Vaikka työ mahdollistaisikin reissaamisen, ei vapaa-aika aina sitä tee. Esimerkiksi tulevan tammikuun puolesta oon joutunut toteamaan, että se taitaa jäädä reissuttomaksi kuukaudeksi, sillä en vaan harrastuksen puolesta millään ehdi! Helmikuun alussa on nimittäin SM-kisat, mihin on pakko treenata tiukasti koko tammikuu, jos aikoo edes yrittää voittaa itsensä. Joten tammikuussa joudun valitsemaan Taekwon-Don matkailun sijaan.

Siinäpä mun mietteitä. Mielenkiintoisinta lienevät nuo syyt, miksi kukanenkin matkustaa. Mulla oli aika perusjuttuja, mutta kiinnostaisi kuulla teidän mietteitä. Haastankin kertomaan omat reissusyynsä seuraavat reissunaiset: Study and the Cityn Ulla, Kaukokaipuu -blogin Nella, Lindsay's Diariesin Lindsay, Kaksi yhden hinnalla -blogin toinen osapuoli Riikka sekä Friolandian Eveliina!

Tunnisteet:

4 kommenttia:

21. joulukuuta 2012 klo 23.44 , Blogger Lindsay kirjoitti...

Jee, laitetaan työn alle! :)

 
23. joulukuuta 2012 klo 10.39 , Blogger Inka kirjoitti...

Yas!

 
27. joulukuuta 2012 klo 9.25 , Blogger Nella kirjoitti...

Yess! Kiitos ihanasta haasteesta! Tartun siihen oitis. :)

 
27. joulukuuta 2012 klo 10.54 , Blogger Inka kirjoitti...

Jee! :) Ootan innolla sun vastauksia!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu