Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Monessako maassa olet käynyt?

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Monessako maassa olet käynyt?

kuva


Otsikon kysymys on semmoinen, mitä multa kysytään melko usein. Annan vastauksen aina epäröiden, sillä munsta tuntuu vähän, että mun numero valehtelee. Oon käyny 30 maassa. Osa niistä maista on semmoisia, missä oon käyny vaan yhen päivän, mutta siitä huolimatta sanon, että oon käyny siinä maassa. Toiset ei ehkä päivän visiittiä laskisi, mutta mun mielestä päivässäkin ehtii nähdä jotain maata ainakin sen verran, että voi sanoa käyneensä siellä.

Mutta takaisin tuohon otsikon kysymykseen. Tapasin kerran erään miehen, joka oli 27 -vuotiaana erittäin ylpeä siitä, että oli käynyt niin monessa maassa, että vierailtujen maiden luku alkoi jo kolmosella. Siitä asti mulla on ollut tavoitteena käydä 30 maassa ennen kuin täytän 27. Aika typerää, mutta jotenkin oon halunnut näyttää sille rehvastelijalle, että muutkin pystyy siihen rehvastelematta. Tai no, täällä minä sitten sillä leuhkin omassa blogissani, joten eipä tässä kovin paljon parempia ihmisiä olla.

Luin joskus artikkelin vanhasta pariskunnasta, jotka oli halunnu käydä jokaisessa jenkkien osavaltiossa. Sitten ne huristeli onnikalla ympäri Yhdysvaltoja pysähtyäkseen hetkeksi jokaisessa osavaltiossa. Ihan vaan että voisivat sanoa käyneensä niissä kaikissa, vaikka todellisuudessa eivät olleen oikeasti nähneet yhtäkään. Aikoivat sitten kun kierros oli tehty aloittaa sen alusta ja tällä kertaa nähdä ne osavaltiot, missä on kertaalleen jo käyty.

Idiotismia, sanon minä. Pelkkää linja-autossa istumista ei juuri voi reissaamiseksi sanoa, jos se on huoltoasemien vessojen ja myymälöiden lisäksi ainoa asia, mitä näkee. Toki meikämimmi kannattaa road trippejä enemmän kuin isoon ääneen, mutta silti tuossa ajattelutavassa on jotain väärää. Myönnän itsekin reissaavani paljon sillä tavalla, että vietetään lyhyt aika monessa paikassa yhden reissun sisällä, mutta noilla reissuilla se useassa paikassa käyminen ei ole se ykkösjuttu. Se on usean paikan näkeminen, ja siinä on vissi ero.

Joten aina kun joku kysyy monessako maassa on tullut käytyä, vastaan toki 30. Mutta siihen perään on aina pakko mainita, että vain osassa olen ollut pidempään ja useaan otteeseen, joten paljon näkemistä riittää vielä.

Mitä numeroita löytyy ruudun toiselta puolelta?

Tunnisteet:

8 kommenttia:

19. joulukuuta 2012 klo 23.40 , Blogger Nana kirjoitti...

Mie oon käynyt 23 maassa. Osassa tosin vain reilillä, mikä oli semmosta suhailua että ainakin muutamiin maihin olisi syytä palata oikein ajan kanssa. Tykkäsin reilistä kyllä sen takia, että sen avulla sai kivan yleiskuvan tietystä alueesta ja sen perusteella voi palata mielenkiintoisimpiin paikkoihin - että vaikka toi vanhemman pariskunnan idea vähän hämmästyttääkin niin ihan samanlainen taidan olla ite :D

 
20. joulukuuta 2012 klo 19.35 , Blogger Pingviinimatkalaiset kirjoitti...

Pakkohan se oli tämä luettuani laskea! Lupputulos 31 maata :) En ottanut mukaan esim Hollantia, missä olen viettänyt lähinnä juna-aseman läheisyydessä ainoastaan joku nelisen tuntia aikaa tappamassa. To Do-listalla on jo jonkin aikaa ollut pidempi visiitti Amsterdamiin, mutta kun sillä listalla on niiiin paljon muitakin ja niin kovin vähän lomaa! Aina vähän kadehdin esim Saksassa asuvia ystäviäni, joilla on mahdollisuus huristella muutamassa tunnissa ja vaikka mihin maihin.

Kiitos, että kävit vinkkaamassa ehdokkuudestamme Kiinnostavin suomalainen matkailublogi -äänestyksessä! Ehdit tiedoittamaan meille ennen Suomen Messuja :) Täällä ollaan sen verran täpinöissään jo ehdokkuudesta itsessään, että tiedä minkä hypervelointikohtauksen voitto saisikaan aikaan :D
-Milla

 
20. joulukuuta 2012 klo 23.23 , Blogger Inka kirjoitti...

Nojoo, toisaalta määki oon samoilla linjoilla että tsekataan nopeasti monta paikkaa saman reissun aikana ja tullaan sitten niihin mielenkiintoisimpiin ihan ajan kanssa uudelleen. Mutta en pijä minnään sitä, että se tehdään pelkästään numerot silimissä kiiluen, että voi sitten jälkeenpäin leuhkia!

 
20. joulukuuta 2012 klo 23.25 , Blogger Inka kirjoitti...

Vau, aikamoinen luku sullakin! Nuo siirtymämaat on kyllä vähän hankalia, kun niissä ei todellisuudessa oo mitään nähny mutta silti on siellä käyny, mutta en määkään taida niitä laskea.. Ja joo Keski-Euroopassa on niin lyhyet välimatkat kaikkialle, että näin suomalaisesta näkökulmasta käy välillä melko kateeksi.

Ja joo oli pakko tulla onnittelemaan heti kun kuulin, tosi mahtava juttu että ootte päässy mukaan sille listalle! Toivottavasti käy hyvin äänestyksessä, varmaan törmätään sitten siellä paikan päällä. :)

 
21. joulukuuta 2012 klo 13.54 , Blogger Mimmu kirjoitti...

Mulla tulos on "vasta" 11, joissakin maissa on kyllä tullut käytyä useamman kerran. Ikää on 13, joten ei tässä kyllä kovin ole kerennyt reissata, mutta tulevaisuudessa reissuja on kyllä toivottavasti tulossa! :D

 
21. joulukuuta 2012 klo 15.39 , Blogger Inka kirjoitti...

VAU! Mää olin sun ikäisenä käyny ehkä Ruotsissa joten tuo sun numero on varsin vaikuttava!

 
27. joulukuuta 2012 klo 9.31 , Blogger Nella kirjoitti...

Ihan mahtava postaus ja ajatus sen takana! Tästä voisi jaaritella vaikka kuinka kauan - etenkin, kun tuo kysymys on toisaalta positiivinen ja toisaalta niin negatiivinen. Mutta toitkin nuo molemmat puolet hirmu hienosti esille näinkin napakassa postauksessa, me likes! Ja oma luku on taitaa olla 18, sillä oon viihtynyt samoissa maissa usemman kerran, heh. Mutta ensi vuodelle on luvassa ainakin kolme uutta maata, joten saadaan parikymmentä rikki. :)

 
27. joulukuuta 2012 klo 10.55 , Blogger Inka kirjoitti...

Kiitti kommentista! Mää nimittäin mietin että onkohan tuossa nyt pitään päätä tai häntää saati punasta lankaa mutta hyvä jos sun mielestä oli! Tuo on toisaalta paha kun rakastuu johonki maahan palavasti että käy siellä uudelleen ja uudelleen ja vähän niinko unohtaa että maapallolla on muitakin paikkoja...

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu