Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Meringue Dream

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

torstai 9. toukokuuta 2013

Meringue Dream

Kokeilin viime viikolla mulle jotain täysin uutta aluevaltausta leipomisen saralla, ja tein marenkeja! Marenki itsessään on herkku, joka mua ei oo ikinä vetänyt puoleensa. Muistan että lapsena joskus mummolassa oli tarjolla semmoisia vaaleanpunaisia kaupan valmismarenkeja, jotka maistuivat kamalalta, enkä ole sen koommin marenkia edes maistellut. Näistä lapsuuden traumoista oli kuitenkin päästävä eroon, joten päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä marenkia aivan itse.

Reseptin marenkikakkuun bongasin viljavapaa keittiö -blogista, missä oli muutamia muitakin reseptejä, joita oli pakko kokeilla. Tyylilleni uskollisena piti tietysti soveltaa hieman, ja vaihdoin reseptissä mainitun sokerin tummaksi ruokosokeriksi, mikä ei tietenkään marengin kohdalla ollut hyvä idea, sillä marengissa on käytettävä valkoista sokeria jotta marenki olisi valkoista! Noh, meikäläisen marengit oli vähän ruskettuneempia, mutta hyviltä ne silti maistui!

Kakun sijaan tein tuommoisia pieniä pyöreähkön mallisia marenkeja, eli vähän niinkuin annoksia. Päälle taiteilin melkein reseptiä noudattaen sörsselin puolesta kilosta rahkaa ja kahdesta desistä kuohukermaa, ja sekaan heitin vielä tummasuklaahippuja. Päälle tuoretta ananasta ja nam, homma oli valmis.

Ainoa ongelma tuli sitten, kun marengit olivat henganneet lautasella tunnin (koska eka piti vähän lörpötellä ennen kuin päästiin asiaan eli marenkiin). Osa liimautui lautaselle, ja toki ne sai siitä irti pientä väkivaltaa käyttäen, mutta voitte arvata ettei ne kovin kauniita enää siinä lautasella olleet.

Mutta aivan tajuttoman hyviä! Ja vielä seuraavanakin päivänä piti urhautua syömään muutama, etteivät olis menneet ihan pilalle...

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu