Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissujen ruokahelmet

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 6. toukokuuta 2013

Reissujen ruokahelmet
Elämäni parhaat lätyt olen syönyt beirutilaisella Bliss Streetillä. Siellä sijaitsevalla crepes-kojulla taiteili mies nopein ranneliikkein noin 20 senttiä kapean ja varmaan lähemmäs metrin mittaisen lätyn, jonka hän taitteli suorakulmion muotoiselle lautaselle sopivaksi. Väliin sulatettiin kinderiä ja heiteltiin tuoreita mansikoita (kuvassa näköjään myös banaania), ja lopulta koko komeus leikattiin suupaloiksi. Hintaa oli pari euroa, ja maku oli aivan täydellinen.

Saksalaisesta kaupasta taas ostin parhaat kanamakkarat koskaan. Tai no, kanamakkaroiden, joissa lihapitoisuus on lähempänä sataa kuin nollaa, tarjonta nyt on sen verran pientä täällä päin maailmaa, että ei ole mikään ihme että Saksasta löytyy parasta, mitä meikämimmi on päässyt maistamaan. En tykkää vahvoista mauista, joten monien mielestä mauton kanamakkara sopi mulle paremmin kuin nyrkki silmään. (Kanamakkaroista ei oo kuvaa koska, noh, ne on kanamakkaroita...)Kaikkein paras kebab löytyi istanbulista, ei varmaan ihmetytä ketään? Tosin samaisessa kaupungissa söin myös ehkä elämäni karseimman (ja ylihinnoitellumman) rullan. Mutta se paras oli niin hyvää, ja oli parempi ollakin, kun Dürümzade-koju oli itsensä Anthony Bourdainin suosittelema. Kebu ei ollut todellakaan kaupungin edullisinta, mutta kyllä siitä sen viitisen euroa maksoi aivan mielellään. Varsinkin sen jälkeen, kun oltiin käytetty kojun etsimiseen pikkuriikkisten katujen seasta yli tunti noin kolmenkympin helteessä. Osoite oli  muuten Kalyoncu Kulluk Caddesi 26/A Beyoglu, onnea etsintään jos päätätte siihen ruveta.Herkullisin jäätelö taas on löytynyt Triestestä. Italialaisen pikkukaupungin gelateriat oli jäätelömakuja pullollaan, ja mun lemppari oli Straccia e Mou, tai siis oululaisittain rakkia e mou. Vaniljajäätelöä, suklaahippuja ja jättimäisiä kinuskikasoja. Niin ja hinta oli euron pallo. Yhtenä iltana käytiin tyttöjen kanssa ravintolassa syömässä ja päätettiin sen jälkeen hakea yhdet gelatot läheisestä gelateriasta. Vedettiin ne naamaan ja käveltiin seuraavaan tilaamaan uudet jäätelöt. Namsss!Ja paras burgeri on tietysti jenkeistä. Vieläkään en osaa päättää, oliko Shake Shackin hampurilainen parempi kuin In'N'Outin, mutta taidan ens kesänä käydä ottamassa selvää.

Mitkä on ollu teidän reissujen ruokahelmiä?

Tunnisteet:

6 kommenttia:

6. toukokuuta 2013 klo 16.19 , Blogger Kea kirjoitti...

In'N'Out <3!!!

 
7. toukokuuta 2013 klo 6.04 , Blogger Inka kirjoitti...

Haha, hyvä että sun kanta on ainaki selvä! :) Pitää ens kerralla kokeilla niitä protein style ja 3x3 -versioita, viimeksi otettiin suoraan listalta kun ei tiedetty paremmasta..

 
7. toukokuuta 2013 klo 10.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo kiitos vaan taas näistä! :D vähä tuli nälkä..

Kyllähä parasta on aina ne buffetit :D:D

-Tytsä

 
7. toukokuuta 2013 klo 16.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

'Caramelised pork' Hong Kongissa oli kyllä helmi. Sitä saa lukuisista ravintoloista. Samoin crêpesit nutellalla ja banaanilla Pariisissa oli helmi, niitä myydään katukojuissa, kahviloissa ja kioskeissa lähes joka puolella kaupunkia. :) Crêpesit puristuksella sitruunamehua ja sokerilla on myös ihana kombinaatio.

 
7. toukokuuta 2013 klo 18.16 , Blogger Inka kirjoitti...

Ootappa ko päästään niihin asti! :D

 
7. toukokuuta 2013 klo 18.17 , Blogger Inka kirjoitti...

Hei mää oon joskus vedelly noita nutella-banaani -crepesejä, muistaakseni Lontoon Camdenissa, missä ne ei tietenkään oo varmastikaan läheskään niin hyviä kuin Pariisissa! :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu