Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissuhaaveita

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

lauantai 4. toukokuuta 2013

Reissuhaaveita

Kuva

Kuten tiiätte mää tykkään hurjasti suunnitella kaikkea. Pari viime päivää mun päässä on pyöriny melkein taukoamatta se ajatus, että mun tulee alkaa panostaa reissuissa tulevaisuudessa enemmän määrän sijasta laatuun. Mietitäänpä vaikka tätä reissukevättä: mulla on ollut niin pakonomainen tarve päästä reissuun, että se on ollu ihan sama mihin oon menny, kohan oon johonkin lähteny. Esimerkiksi vuorokauden mittaiselle reissulle Saksaan, tai nyt tässä kuussa Itävaltaan, jonne vannoin etten enää koskaan palaisi.

Oikeastaan tuo Itävallan-reissu on saanut mut järkiini. Ostin sinne lennot tottumuksesta, kun bongasin superhalvat lentoliput ja ajattelin, että lähdenpä tuonne reissuun. Nyt harmittaa siinä mielessä, että oon menossa matkalle yksin ja en oo ehkä mikään yksin reissaaja, mutta onneksi Wienissä mua odottaa tutut tytöt ja Panun avustuksella oon saanut seuraa myös Mariboriin, joten reissussa ei oikeastaan ole kuin kolme päivää, että mulla ei oo kaveria tiedossa. Järkiini tulin siitä syystä, että en oota tuota reissua ihan hulluna. Liekö siihen syynä heikot kokemukset kyseisestä maasta vai joku muu, sitä en tiiä.

Sen seurauksena oon kirjoitellut vähän reissulistoja ylös ja miettiny, että mitä reissuja tässä on tulossa ennen suurta säästökohdetta eli ens kesän häitä. Tietysti on luonnollista että häävuonna ei reissata tai muutenkaan tuhlailla ihan samalla tavalla kuin muulloin, joten jospa tää vaihe on vaan ohimenevää...

Mietin siis, että mitä reissuja mulla on nyt varmasti tulossa ja missä haluaisin käydä tämän hetken ja häiden välissä. Mitä vähemmän reissuja sille välille suunnittelen, niin sitä todennäköisimmin ne toteutuu, joten koitin pitää pään kylmänä reissuja mietiskellessä. Lista näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:

- Wien-Graz-Maribor-Wien toukokuussa 2013 yksin
- New York - Las Vegas elokuussa 2013 porukalla
- Seminaarimatka Puolaan/Venäjälle? syksyllä 2013 Karimin kera
- Flavion luo Sveitsiin kesäkuussa 2014 Karimin ja Tiinan kans
- Häämatka heinä-/elokuussa 2014 Karimin kanssa

Viime vuonna tuossa olis ollu mun puolen vuoden reissut, mutta silloinpa ei tarvinnutkaan säästää häitä varten. Oon ylpeä siitä miten järkevästi oon onnistunut ajattelemaan tuota listaa tehdessäni, sillä tuossa on kuitenkin jo kolme varmaa matkaa, ja ainoastaan tuo seminaarireissu ja Sveitsin-matka on vielä vähän auki. Tosin Sveitsiin meidän on aivan pakko jossain välissä mennä ja mieluusti mahdollisimman pian, sillä eihän sitä tiiä miten kauan Flavio siellä asustelee. Ja sama juttu oikeastaan tuon seminaarireissun kanssa, sillä ollaan viimeksi oltu seminaarilla toissavuonna ja tavoite on kerran vuodessa, joten olis jo korkea aika.

Haha, ja vähän vertailua viime vuodesta, kun homma näköjään karkas käsistä, sillä viime vuoden aikana matkustin kymmenen kertaa ulkomaille ja vierailin 19 eri maassa. Kuulostaa ihan hullulta!

Miltäs tuo meikän lista näyttää, onko aivan säälittävä?

Tunnisteet:

8 kommenttia:

4. toukokuuta 2013 klo 9.23 , Anonymous Nella / Kaukokaipuu kirjoitti...

No ei ole säälittävä! Ja postaus oli hienosti kirjoitettu ja ajatuksia herättävä. Jokaisen reissaajan olisi syytä miettiä noita asioita aina silloin tällöin. :)

 
4. toukokuuta 2013 klo 9.32 , Blogger NooranElämää kirjoitti...

Jaa, säälittävä :D

Itte tiiän tasantarkkaan sen, että meen parin viikon päästä Budapestiin ja ajatuksena se, että EHKÄ syyslomalla vois käydä jossain (esim. Berliini) ja jos ensi vuonna olisi vihdoinkin Japanin aika. Jos ja jos.

Nyt toi suunnitelmattomuus (?) ei ees häiritse, kun on tuo Budapest varmana, mutta sieltä kotiin tullessa pitää varmaan alkaa järkkäämään seuraavaa ettei sekoa. :D

Täytyis ehkä taas hankkia joku varma suunnitelma. Viime vuoden alku meni niin helposti ilman reissua (päivää Tukholmassa ei lasketa..) kun tiesi, että syksyllä pääsi Kaakkois-Aasiaan pidemmäksi ajaksi.

 
4. toukokuuta 2013 klo 9.49 , Blogger Inka kirjoitti...

Heh, no hyvä! Nyt ku miettii tuota viime vuoden saldoa niin tuntuuhan se hullulta, ja eipä sitä osannut edes oikein arvostaakaan. Joten ihan hyvä vaan et on vähän hiljaisempi reissuvuosi tulossa, niin tuntuu taas varpaissa asti kun reissu lähestyy! :)

 
4. toukokuuta 2013 klo 9.51 , Blogger Inka kirjoitti...

Tuo on kyllä niin toimiva, että kun saa odottaa jotain suurta reissua niin jo sillä fiilistelyn määrällä pärjää yllättävän pitkälle. Mulla on tavoitteena käydä yks isompi reissu kerran vuodessa ja okei, pakko myöntää että en pärjäis pelkästään sillä, mutta se kuitenkin auttaa jos pitkälle kun tietää, että jotain eeppistä on luvassa.

Ja yks reissu pitää aina olla tiedossa, eihän sitä muuten voi kotiin palata! :D

 
4. toukokuuta 2013 klo 11.59 , Blogger Jenna kirjoitti...

Mun lista säälittävä on jos jokin! Sen jälkeen kun muutan kesäkuun viimeinen päivä Suomeen, niin ei ole MITÄÄN tiedossa. Yhyy, mä tuun niin kyllästyy viikon jälkeen heti.. Pakko kuitenkin saada opinnot siihen malliin, että valmistuisin pian. Ja meidän tyhmällä alalla on niin paljon läsnöolopakkoa, ettei oikeen voi pidemmäksi aikaa lähetä. Paitsi tietty esim. joululomalla, jolloin köyhän opiskelijan on oltava töissä tai matkat on liian kalliita :(

 
4. toukokuuta 2013 klo 14.40 , Blogger Inka kirjoitti...

Äh, tuo on kyllä niin harmillista, että sillon ku olis aikaa ei oo rahaa ja päinvastoin.. Onneksi mulla ei oo enää opintoja ressaamassa, ja onneksi sillon ko oli, ei reissukuumetta vielä ollu ihan niin kovasti. :P Tsemppiä sulle!

 
4. toukokuuta 2013 klo 19.09 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kyllä sitä kummasti selviää ilman jatkuvaa reissailua sitten kun on suurempia suunnitelmia, kuten nyt vaikka häät ja häämatka. Kunhan nyt ensin selviät tän kesän reisuusta, niin alkaa häiden suunnittelukin sopivasti ihan tosissaan, ja sillä suunnittelullakin pärjäilee aika pitkälle. Jos ei, niin kotimaakin on täynnä aivan älyttömän hienoja paikkoja, joihin voipi pyrähtää autollakin jos on pakko päästä pois himasta edes hetkeksi. Niin ja täällä pääkaupungissa otamme sinut aina ilolla vastaan :) -Milla

 
5. toukokuuta 2013 klo 19.46 , Blogger Inka kirjoitti...

Tuntuu kyllä jo nyt niin siistiltä tuo suunnittelu että eiköhän sitä sen voimalla seleviä vähäreissuisemmastakin vuodesta! Ja mää just mietin että mitähän siistiä sitä kotimaasta löytyis, vois vähän perehtyä. Ainaki Helsinkiin jos ei muuta! :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu