Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Loput Barcelonasta

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

lauantai 28. tammikuuta 2012

Loput Barcelonasta

Gaudin kädenjälki näkyi selevästi Passeig de Gracialla
Kotona ollaan oltu jo pari päivää, ja vaikka reissu olisikin vaan neljän päivän mittainen, vaatii tämä neljänkymmenen asteen lämpötilanvaihdos totuttelua, varsinkin kun se on niin päin, että tullaan lämpimästä kylmään, eikä niin päin kuin Jukka Poika lurittelee.

Kokonaisuudessaan Barcelonan reissu meni tosi hyvin. Mulla ei ollu mitään vastoinkäymisiä (ellei lentokenttäjunasta myöhästymistä lasketa), ja olin muutenkin tosi yllättynyt siitä, miten heleposti lukaisin karttaa ja pärjäsin muutenkin yksikseni. En nimittäin yleensä ikinä lue karttaa, jos reissussa on mukana joku toinen. Oon pari kertaa lukassu täydellisen väärin ja sen seurauksena on menty kilometritolkulla väärään suuntaan, ja tämmösen kommelluksien jälkeen mun kartanlukuitsetunto on ollu hivenen alamaissa. Mutta tämän reissun jälkeen se hipoo taivaita, sillä luin karttaa väärin ainoastaan kerran! Hyvä minä!

Itekseen kulkeminen neljän päivän ajan meni yllättävän hyvin. En ehkä aivan ens viikolla olis lähössä yksin yhtä pitkälle reissulle, mutta esimerkiksi parin päivän matka itekseen ei varmasti tuntus missään.

Lounaismaisemat Parc Güellissa, taustalla soi raggae

Oli aika rento hetki, aurinko paistoi, oli lämmintä ja muut paikalla olijat otti kans melko rennosti auringossa
Nää maisemat oli aika tyylikkäitä, ja mikä parasta, kaukana näkyy meri!
Haha porukka otti iisisti paitsi tuo mimmi joka tuijotti tuimasti kameraa..
Yllä olevissa kuvissa näkyvä paikka sijaitsee näiden pylväiden yläpuolella!
Nämä maisemat näky myös Vicky Christina Barcelonassa, se piti vilasta tuomaan Barcelonafiilistä!
Koska hengailin kaupungissa yksin, ehin tosi hyvin tehdä kaikkea mitä halusin. Siitä syystä kaikki päätökset ja muut syntyi tosi nopeasti esimerkiksi ruokapaikoista, kun sai painella tasan sinne minne ite halusi, eikä tarvinnu jäädä odottelemaan muita. Ja olin tosi mielissäni, että vaikka oon äärimmäisen nirso mitä ruokaan tulee (tämä tais selevitä jo), löysin ihan huippuja paikkoja mistä löysin ihan huippua sapuskaa! Se oli melkoinen yllätys, sillä mulla oli mielikuva (joka taas mureni, jes!), että Espanjassa syyään sikaa tosi paljon, no, onneksi Katalonia eroaa muusta Espanjasta aika merkittävästi, ilmeisesti myös ruokakulttuurillaan.

Valtava palmurivistö löytyi reissun ekana päivänä, ja tuota katua tuli tallusteltua kerran jos toisenkin
Aivan hostellin huudeilla sijaitsi kiva aukio, jonka reunalla myytiin myös kebabia
Ylväitä jellonia ja turistibussi, mitä sitä muuta voi kaivata?
PALMUJA!
Satama oli aika rauhallinen, vissiin tammikuussa nuo ökypurretkin pysyy tiukasti satamassa
+17!! Miten siistiä!
Hedelmiä kaupattiin joka nurkalla, meneillään oli ainakin mansikka ja artisokka-aika!
Lisää hedelmmiä, tarjolla oli vähän enemmän lajikkeita mitä Oulun kauppahallissa..

Reissu meni siis kaikinpuolin melko mukavasti! Palaan varmasti Barcelonaan, mutta toivottavasti ens kerralla on joku reissukaveri. Kaikessa kauneudessaan se olis varmasti ihan mahtava paikka viettää romanttista viikonloppua (miten kornilta tuo kuulostaakaan?) ja kesällä varmasti rantakin antais vähän enemmän mitä nyt tammikuussa.

Barcelonan lentokentästä pittää vähän valittaa, ei vitsi miten sekava paikka!! Tullessa etin vessaa varmaan 20min kunnes löysin yhen oven yläpuolelta vessakyltit. Paluumatkalla kävelin eka junalta lähtöselvitykseen (Lähtöselvitysmasiinoita ei näkynyt, piti mennä tiskille ja halusivat punnita laukun joka painoi 12,5 kiloa mutta eivät sanoneet siitä onneksi mitään!) ja tiskiltä sitten takaisin melkein juna-asemalle asti ettien turvatarkastusta, joka lopulta löytyi mutta melkeen meinas märy päästä kun kylttejä oli niin harvassa ja meinas tosiaan tulla vähän kiire, kun myöhästyin junasta. Mutta osaapahan ens kerralla paremmin navigoida Barcelonan lentokentällä!

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

28. tammikuuta 2012 klo 18.42 , Anonymous Anski kirjoitti...

Yksin reissailussa on varmasti omat haasteensa, mutta onhan se varmasti mahtavaa kokea, että "ei hitto, osaan sitteki lukea sitä karttaa!" Jos tarvii.

Siskoni sanoin: "kotona lahnottuu!" , joten on siis hyvä pysyä liikenteessä. :)

 
29. tammikuuta 2012 klo 9.48 , Blogger Inka kirjoitti...

Haha Anski, sinäpä sen sanoit! Pitänee siis alkaa varailla seuraavaa matkaa.. :)

 
29. tammikuuta 2012 klo 23.48 , Blogger Tiia kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
29. tammikuuta 2012 klo 23.49 , Blogger Tiia kirjoitti...

Olipa kiva kattella kuvia reissusta. Samma tuli kaipuu Barcelonaan. Useammasta kuvasta sai todeta että hei mä oon käyny tuolla. Itse kävin barcelonassa 2010 keväällä.
http://www.btiiperonelama.blogspot.com/2010/05/hola-barcelona.html
Tossa linkki omiin barcelona kuviini. =)

ps. tässä kommentissa oikea linkkikin =)

 
30. tammikuuta 2012 klo 12.07 , Blogger Inka kirjoitti...

Kiitti linkistä Tiia! Tuttuja huudeja näky sullakin kuvissa, samoin niitä paikkoja missä olis pitän käyä mutta jäi tällä kertaa välistä. Jotain piti tietty jättää seuraavaan kertaan.. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu