Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aamu hollantilaisittain

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Aamu hollantilaisittain


Rotterdamin aamu valkeni valoisana - tietty, kun edessä oli kaupunkihengailun sijaan ajelua. Hostelliyö oli reissun karmein, sillä meidän lisäksi neljän hengen dormissa oli vanhempi ranskalaispariskunta, jotka keskellä yötä riensivät huoneeseen huudellen ranskankielisiä tervehdyksiä. Rakkautta näihin raneihin lisäsi pariskunnan miespuolisen vahvistuksen komea kuorsausserenadi myöhemmin yöllä, ah, hostellielämän hyvät puolet. Tämän kokemuksen jälkeen muistin kuitenkin varmasti ottaa aina korvatulpan mukaan hostelliin asti, joten vastaavanlaisia serenodioita ei tarvinnut enää kuulla.

Hostelliaamiaisen (paahtoleipää ja mysliä) jälkeen suunnattiin takaisin autolle, ja parinkymmenen minsan kävely kävi melko mukavasti aurinkoisessa kelissä.

Tätä Rotterdamin semivaatimatonta pihataidetta, ei paha
Karim ja tuulimylly, kun kerran Hollannissa.
Parasta road tripeissä on se, kun pääsee näkemään sitä kaupunkien ulkopuolista elämää. Me ajeleskeltiin pitkän matkaa (Hollannin välimatkojen sallimissa rajoissa tietenkin) maaseudulla ja pysähyttiin pienemmissä kaupungeissa ruokakaupassa. Jossain vaiheessa viereen tuli niin komeat pellot, että piti pysäyttää ensimmäiselle vastaantulleelle pikkutielle ja hypätä ulos nauttimaan keväästä, valosta ja lämmöstä, mutta myös ah siitä ihanasta lannan lemusta.

Hollantilaisten landea
Ei vielä kovin ryytyneet reissaajat
For Fiesta ja kuski, kyrsii edelleen kun en päässyt ratin taa
Nuo välimatkat on oikeesti aivan naurettavia, ajettiin Rotterdamista Haagiin reilu puolisen tuntia sisältäen kauppareissun, kun sitä matkaa ei ole kuin se reilut parikymmentä kilsaa. Siis aivan naurettavia välimatkoja näin suomalaisesta näkökulmasta! Ehdittiin helposti sitten yhden päivän aikana tsirpaista parissakin kaupungissa, tuona kyseisenä tiistaina hengattiin kolmessa hollantilaisessa kaupungissa, mikäs siinä. Täällä onnistuis ehkä, jos kävis Oulusta Kemin kautta Torniossa, mutta se ei välttämättä olis yhtä siistiä..

Tunnisteet:

2 kommenttia:

13. maaliskuuta 2012 klo 8.33 , Blogger rva ruusunen kirjoitti...

Eurooppalaisten kaupunkien ihanuuksia ovat juuri nuo välimatkat!

Multa on vissiin mennyt ohi jossain vaiheessa (taisit lähteä reissuun just, kun aloin häslään Puolaan valmistautumisen kanssa ja mulla on paljon postauksia lukematta, fiksua alottaa tietty näin uusimmista haha), mutta onko teillä siis oma auto matkassa? Ja mikä teidän roadmap onkaan? Eli mitä on vielä tulossa?

Ihana reissu kaiken kaikkiaan! Tää tulee hyvään saumaan, kun ollaan suunniteltu jotain vastaavaa ensi kesäksi :)

 
13. maaliskuuta 2012 klo 21.34 , Blogger Inka kirjoitti...

Joo, me vuokrattiin auto Brysselistä ja palautettiin samaan paikkaan. Rossailtiin Bryssel-Antwerpen-Rotterdam-Haag-Amsterdam-Düsseldorf-Köln-Luxemburg-Bryssel. Valtava lista kaupunkeja, mutta ku välimatkat oli niin lyhyet niin meni helposti, tosin mihinkään kaupunkiin ei ehtiny hulluna perehtyä, mutta ens kerralla sitte. :)

Voi vitsi, tuommonen euroopan road trip on varmasti kesällä vielä parempi!!

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu