Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkapäiväkirjojen kuningas

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Matkapäiväkirjojen kuningas


Rakastan leikekirjoja. Leikkaamista, liimaamista, sommittelua, eri kynillä ja käsialoilla kirjoittamista sekä aikaavievää koristelua. Muistan kun näin kaverini Hanskin valokuva-albumin joskus yläasteella ja vannoin, että teen itselleni samanlaisen. Hanski oli koonnut kuvien ympärille liittyviä matkalippuja ja kuitteja ja koristellut sivut kauniilla käsialallaan ja pienillä piirrustuksilla. Albumiin oli panostettu, ja sitä oli todella kiva selailla. Lisäksi matkaliput ja muut muistot muistuttavat myös niistä hetkistä, joita ei valokuviin ole saanut napattua.

Vähän ajan päästä tein itselle samanlaisen albumin. Käytin tunteja koristeluun ja sommitteluun, ja tuota vuoden 2003 albumia onkin edelleen tosi mukava selailla. Yritin samaa viime syksynä tilattuani valtavan kasan paperikuvia, mutta jostain syystä aikaa ja innostusta yhtä intensiiviseen leikkelyyn, liimailuun ja sommitteluun ei ollut. Albumit jäi melko kaljuiksi, mutta sainpa ainakin melkein kaikki kuvat liimattua sivuille.

Nyt yritän sitten uudelleen, hieman eri tavalla. Vaikka olen vuosia ollut sitä mieltä, että moleskine -hommat on täyttä hienostelua ja kirjat ovat äärimmäisen epäkäytännöllisiä rullattomien taustojensa vuoksi, on se tunnustettava: ostin oman moleskinen. Haaveilin pitkään reseptikirjasta, mutta se nyt olisi epäkäytännöllisyyden huippu. Sen sijaan hankin itselleni moleskinen travel diaryn, jotta edes joskus saisin kirjattua reissuistani muuallekin kuin tähän blogiin.


Aattelin näköjään olla siellä reilillä useamman vuoden, hyvä minä...
Kirjassa on melko kätevästi omat osuutensa eri mittaisille reissuille, suunnittelulle, budjetoinnille, pakkaamiselle, valokuville, osoitteille ja muille muistiinpanoille. Kapine on siinä mielessä kätevä, että siihen saa samaan paikkaan kirjattua kaikki reissua koskeva tärkeä tieto, mulla kun on noin kuus eri muistikirjaa joissa jokaisessa on jossain random -kohdassa kirjoitettuna jotain tärkeää. Toivottavasti tämän avulla saan siis tulevaisuudessa tärkeät asiat samoihin kansiin, ettei tartte joka asiaa tarkistaa sähköpostista!

Otin kirjan jo käyttöön, ja kirjoittelin sinne meidän tulevan reilin tietoja. Se tulikin oikeastaan tarpeeseen, sillä olin jo kaivamassa jostain irtopaperia, jolle kirjoittaa päiväsuunnitelma ja juna-aikatauluja. Sitä ei tiiä minne se paperi olis lopulta päätyny, mutta eipähän sitä tartte enää miettiä.

Ja jos jossain tämä helpottaa niin siinä, että samoja asioita ei tartte etsiä netistä monta kertaa. Kirjoitin tuonne tosiaan jopa niitä juna-aikatauluja, joten sieltä voi sitten tsekata ennen lähtöä Sarajevoon, että moneltako se juna sitten starttaakaan. Tietenkin olis ollu viksua kirjoittaa myös asemien tietoja, mutta ei kai kaikkea voi hoksata.
Parasta tuossa on tietenkin nuo hempeät tarrat ja upea kansi, en kai minä iliman noita olis tuota haksahtanu hankkimaankaan! Omani ostin Amazonista reilulla kympillä, muualla olis pitäny maksaa mansikoita.

Hyvä on kirja, vielä kun muistais kirjoitella..

Tunnisteet: ,

9 kommenttia:

2. toukokuuta 2012 klo 23.31 , Blogger Laura kirjoitti...

Mä ostin kans just samantyyppisen matkakirjan! Se on superihana ja mä rakastan kanssa just leikkaa, liimaa, askartele juttuja..
Mutta mulla on myös vähän sama ongelma tuon kirjoittelun kanssa :)

 
3. toukokuuta 2012 klo 3.16 , Blogger //aNNiKa kirjoitti...

Oi että, oon kattellut tota matkakirjaa jo moneen kertaan, mutta hinta on joka kerta pysäyttänyt. Miten hyvä idea Amazon onkaan! Tänne Argentiinaan en tiedä kyllä onnistuuko sieltä tilaaminen..

 
3. toukokuuta 2012 klo 6.33 , Blogger Inka kirjoitti...

Laura: Vähän kiva! :) Nyt pitää vaan pitäytyä siinä ajatuksessa että on aivan hullun mukavaa sitten mummona (tai vaihtoehtoisesti kesällä kun loppuu reissurahat) lueskella tuota matkapäiväkirjaa, jotta sais vähän motivaatiota ahkeraan täyttämiseen.

Annika: Joo Amazon on kyllä pari kertaa jo yllättänyt aika mukavasti! Ja voihan se yllättää vaikka silläkin, että niillä on postisuhteet Argentiinaan, kantsii kokeilla!

 
3. toukokuuta 2012 klo 7.55 , Blogger BabyD kirjoitti...

Jaa, pitääkin tutustua tollaiseen kirjaan tarkemmin. Rakastan skräppäystä, mutta matkateemalla en ole vielä kokeillut askarrella =)

http://salminakki.blogspot.com/

 
3. toukokuuta 2012 klo 8.30 , Blogger Eveliina kirjoitti...

Uuh, hieno! Mäkin haluan...

 
3. toukokuuta 2012 klo 12.10 , Blogger Nella kirjoitti...

Ihan huikea ja ihana lahjaidis! :)

 
3. toukokuuta 2012 klo 15.27 , Blogger Inka kirjoitti...

BabyD: Suosittelen, tuo on kyllä tosi kiva!

Eveliina: :D Uskon!

Nella: Sinäpä sen sanoit! Nyt ko itellä on jo nii voi hyvillä mielin ostaa muillekin nii ei iske kateuspuuskat.

 
4. toukokuuta 2012 klo 21.00 , Blogger Satu VW kirjoitti...

Hieno! Itselläni on vedessä uitettu Moleskin jonka sivut kupruilevat sinne sun tänne, kunhan se on täynnä niin tuo voisi olla varsin kova jatkaja-ehdokas. Ja nuo tarrat. Oih. :)

 
5. toukokuuta 2012 klo 7.32 , Blogger Inka kirjoitti...

Satu VW: Suosittelen kyllä lämpimästi, jos ei muuten niin noiden tarrojen puolesta (ehkä Tiimarista löytäis siistimpiä mut silti..).

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu